02.01.2020

Ideahaku on käynnistynyt Teuvalla - osallistuva budjetointi 2020 kohdistuu ikäihmisiin

Tiedote 2.1.2020

Ideahaku on käynnistynyt Teuvalla - osallistuva budjetointi 2020 kohdistuu ikäihmisiin

Teuvalla on varattu 30 000 euroa vuodelle 2020 osallistuvaan budjetointiin. Summa käytetään Teuvalla asuvien ikäihmisten yhteisöllisyyttä lisäävien, pienten ideoiden toteuttamiseen. Jotta kaikki pääsevät halutessaan vaikuttamaan, järjestetään kaikille avoin ideahaku, joka on käynnissä 2.1.-28.2.2020 välisen ajan. Ideoiden toivotaan olevan hankkeita tai toimenpiteitä, jotka erityisesti lisäävät yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia.

Ainoat rajoitteet ideoinnissa on, että ehdotuksissa tulee ottaa huomioon, että niiden tulee toteutua Teuvalla, sekä olla toteutettavissa enintään osallistuvan budjetoinnin 30 000 euron rahoituksella.

Helpoin tapa idean jättämiseen on täyttää lomake kunnan verkkosivuilla osoitteessa teuva.fi/osallistu. Idean voi jättää myös täyttämällä paperilomakkeen kirjastossa, uimahallilla ja kunnan asiointipisteessä Teakin toimitiloissa (Rasintie 1 A).

Teuvan hyvinvointivaliokunta toimii maalis-huhtikuussa ideoiden käsittelyssä esiraatina. Tavoitteena on muodostaa saapuneista ideoista toteuttamiskelpoisia projekteja, jotka etenevät äänestysvaiheeseen asti. Osa ideoista voi karsiutua tässä vaiheessa, mikäli ne eivät esimerkiksi vastaa osallistuvan budjetoinnin tavoitteita. Ideoille lasketaan myös karkea budjettiarvio. Toukokuussa järjestetään kunnan verkkosivuilla äänestys toteuttamiskelpoisista ideoista, joista budjetin rajoissa yksi tai useampi toteutetaan. Kunnanhallitus hyväksyy kesäkuussa eniten ääniä saaneen idean toteutettavaksi. Ja mahdollisesti muitakin ideoita käytettävissä olevan määrärahan puitteissa.

Osallistuvaa budjetointia toteutettiin Teuvalla ensimmäisen kerran viime vuonna. Silloin ideahaku kohdistui lapsiin ja nuoriin. Erilaisia ideoita tuli 47 kappaletta, joista hyvinvointivaliokunta työsti viisi projektia äänestykseen. Voittajaksi äänestettiin toteutettavaksi jokirannan läheisyyteen, keskustan alueelle noin kilometrin pituinen merkitty reitti, jonka varrelle rakennetaan esimerkiksi nuotiopaikka ja oleskelukatos. Rakennustyöt ovat käynnistyneet ja reitti valmistuu tänä vuonna.

Lisätiedot:

vt. hallintojohtaja Pia Valtonen, p. 040 630 2505, pia.valtonen@teuva.fi

teuva.fi/osallistu

Kerro ideasi tästä linkistä