01.09.2020

​​​​​​​”Teuvalaanen pöyröö” – Teuvan kunta hakee uutta näkökulmaa kuntamarkkinointiin sarjakuvan avulla

”Teuvalaanen pöyröö” – Teuvan kunta hakee uutta näkökulmaa kuntamarkkinointiin sarjakuvan avulla

Teuvan kunta on käynnistänyt yhteistyön Pöyrööt-sarjakuvastaan tunnettujen taiteilijoiden Liisa ja Arttu Seppälän kanssa. Kunnan markkinointisuunnitelman toteuttamiseen haettiin uutta ja mieliinpainuvaa näkökulmaa. Ratkaisu löytyi pohjalaisesta sarjakuvasta.

Idean isä on kunnanjohtaja Veli Nummela. ”Idea kuntamarkkinoinnin yhdistämisestä sarjakuvaan syntyi seurattuani lapsia piirtelemässä sarjakuvataiteilijoiden opastamana kauppakeskuksessa”, kertoo Teuvan kunnanjohtaja Nummela. ”Muutamaa päivää myöhemmin sain ajatuksen siitä, että kuntamarkkinointia ja sarjakuvaa ei juurikaan ole käytetty yhdessä, olisiko pohjalaisessa sarjakuvassa meille uusi näkökulma kuntamarkkinointiin”, Nummela jatkaa.

Teuvan markkinointisuunnitelma on päivitetty tämän vuoden alusta alkaen. Kuntamarkkinoinnin kohderyhmät ovat potentiaaliset uudet kuntalaiset, nykyiset kuntalaiset, matkailijat ja yritykset. Tuotettavien sisältöjen teemat ovat ”luontevaa elämistä”, ”yhdessä teuvalaisten hyväksi”, ”luonnonkaunis Teuva” ja ”tilaa ja tekemisen halua”.

Teuva on ensimmäinen kunta, jonka kanssa Pöyrööt tekevät kuntamarkkinointiyhteistyötä. ”Sarjakuva on tehokeino, pysäyttäjä. Luonnollisesti meillä on jokaisen stripin taustalla pohdittu viesti, jolla kerromme asumisesta, työnteosta, yrittäjyydestä ja elämästä Teuvalla. Lisäksi tavoittelemme hyvää mieltä ja hymyjä lukijoiden huulille, innostusta olla teuvalaanen pöyröö”, kertoo vt. hallintojohtaja Pia Valtonen.

Entä mitä sarjakuvan keskeinen hahmo, pohjalaisisäntä Jussi Pöyröö on mieltä yhteistyöstä Teuvan kanssa? ”Moon aina ollu hyväs kunnos, mutta ny ensimmäästä kertaa moomma hyväs kunnas! Ei tarvinnu kahta kertaa miättiä ku Teuvan kunta pyysi meitä yhteestyähön. Ittensä kehumisesta mullon jo pitkä kokemus niin ny on mukava kehua muitaki jotka kehuja ansaattoo! Yhteenen näkemys iryllisestä Etelä-Pohojalaasesta elämästä ja Teuvan rivakka ote oli se voima, mikä sai kaiken alulle ja viä tämän homman viälä pitkälle!”

Teuvan kunnan tämän vuoden markkinointisuunnitelman toteuttaminen on edennyt suunnitellusti. Vuoden käynnisti yhteishakua silmällä pitäen lukion markkinointikampanja, joka toteutettiin mm. sosiaalisen median kanavissa. Yhteistyössä Teuvan yrittäjien kanssa toteutettiin TeuvaRekry20-kampanja, joka oli monikanavainen sisältäen myös mm. yhteistyössä paikallislehti Tejukan kanssa toteutetun TeuvaRekry20-teemalehden. Keväällä toteutettiin Teuva-sovelluksen markkinointikampanja, jonka lisäksi pitkäaikainen kesätapahtuma Ars Nova Botnica-kuvataidenäyttely toteutettiin virtuaalisena.

Teuvan kuntamarkkinoinnin tavoitteina ovat vetovoiman lisääminen, pitovoiman parantaminen sekä elinkeinoelämän edistäminen. Teuvan kuntastrategiassa on strategisena painopisteenä kunnan vetovoiman ja elinkeinoelämän edistäminen, tavoitteena positiivisen kuntakuvan luominen ja toimenpiteenä markkinoinnin lisääminen. Markkinointisuunnitelma on päivitetty yhteistyössä BSTR Luova Konttorin kanssa.

Lisätiedot:

kunnanjohtaja Veli Nummela, p. 046 850 7700, vt. hallintojohtaja Pia Valtonen, p. 040 630 2505.

Avot design Oy/Pöyrööt, Arttu Seppälä, p. 045 328 7788