150-vuotias yhteisöllinen Teuva juhlii kaikkien kuntalaisten kanssa

Teuvan juhlavuoden teemat ovat taide, ruoka ja hyvinvointi. Näistä kaikista pääsee nauttimaan avoimessa yleisötapahtumassa TEAKilla lauantaina 6.10.2018 klo 10–15.

Teuvan synttärit – tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki kuntalaiset. Ohjelmaa järjestetään tauotta koko päivän ajan, joten siihen voi osallistua oman mielenkiinnon mukaan. Monenlaista toimintaa ja sisältöä juhlapäivään tuovat kunnan lisäksi useat yhdistykset ja yhteistyökumppanit.

Tilaisuuden avaa kunnanjohtaja Veli Nummela. Tapahtumassa on mm. näyttely teuvalaisten taiteilijoiden tauluista, jotka ovat kunnan omistuksessa. Taiteilija Panu Hemmingin johdolla toteutetaan yhteisötaideteos, josta voi ennalta paljastaa siihen liittyvän 150 osaa. Kirjasto on koonnut juhlaan näyttelyn teuvalaisten kirjoittamista kirjoista. Teuvan kansallispuku ja Lautamäen muinaispuku esitellään historiallisine yksityiskohtineen.

Murrepakinoitsija Kirsti Luhtala esiintyy, jonka lisäksi kuullaan useita musiikkiesityksiä mm. Panula-opiston teuvalaisilta oppilailta, Soitinyhtyeeltä ja eri kuoroilta. Myös Helkyt kanteleet soivat. Viime kevään Teuva Revyyn ”150 klasis” parhaat palat saadaan nähdä vielä uudelleen. Lapsiperheille on ohjelmassa mm. teuvalaisen taikurin Peter Danielsin taikuriesitys, ilmapalloja, pomppulinna sekä nuorisovaltuuston järjestämänä Teuvan nimikkoeläimen mukaan nimettyä siilisuunnistusta.

Nuoria toivotetaan tervetulleeksi seuraamaan mm. tunnetun tubettaja Miklun ja yläkoulun bändi SKENSin esiintymistä. Jokainen voi lisäksi ikuistaa itsensä #Teuva150-selfieseinällä. Kesän aikana suoritettujen postilaatikkopyöräilyjen pääpalkintona oleva polkupyörä arvotaan juhlassa. Uusia kuntalaisia toivotaan erityisesti mukaan teuvalaiseen juhlahumuun. Viimeisen vuoden aikana Teuvalle muuttaneet saavat kotiin erillisen kutsun juhlaan.

Kuntalaisten osallistumisen helpottamiseksi ikäihmisille järjestetään lauantaina meno-paluukuljetuksia eri kyliltä TEAKille. Kaikille juhlavieraille tarjotaan tapahtumassa kahvit sekä juhlavuoden nimikkoleivonnaiskilpailun voittajaleivonnaista. TEAKilla toimiva lounaskeittiö on auki klo 11–13. Teuvan kansallispukuun tai Lautamäen muinaispukuun pukeutuneet saavat ilmaisen lounaslipun ruokalaan. Päivän päätteeksi järjestetään pimeän tullen klo 20.00 rauniokirkolla valoshow ja lauluhetki. Rauniokirkon tilaisuuden järjestää Teuvan seurakunta.

Kuntalaisia ja yhdistyksiä on innostettu järjestämään erilaisia tapahtumia ja tilaisuuksia koko vuoden ajan. Teuvan nimikkoeläimen siilin mukaan nimetyt vihkot ovat kiertäneet kylissä. Niihin on toivottu kuntalaisten kirjoittavan tarinoita ja muisteloita menneiltä ajoilta, mutta myös nykypäivän elämästä Teuvalla. Vihkojen sisällöstä kuullaan juhlassa tarkemmin.

Teuvan kunnan 150-juhlavuoden järjestelyt on käynnistetty kunnanhallituksen johdolla jo viime vuoden loppupuolella. Järjestelyistä on vastannut juhlatoimikunta, jonka puheenjohtajana toimii kunnanhallituksen jäsen Paula Kaleva ja jäseninä kunnanhallituksen jäsen Juha-Matti Kiviluoma, vapaa-aikasihteeri Annukka Käkelä, sivistysjohtaja Pauliina Niemi ja ruokahuollon päällikkö Anne Niemelä.

Lisätiedot: vapaa-aikasihteeri Annukka Käkelä, p. 050 386 4607, etunimi.sukunimi@teuva.fi

Juhlapäivässä muk
ana olevat yhdistykset ja yhteistyökumppanit:
- Siirrettävien saunojen kokoontumisajot
- Komsin kyläseura
- MLL, Teuvan osasto
- Ahti Hietikko Luovankylä
- Parran Haltiat
- Teuvan Kalevalaiset
- Nuorisovaltuusto
- Teuvan Rivakka
- Saunanturvajoukot
- Foto-Nisula
- Henry Aho
- Riipin nuorisoseura
- Pop Pankki
- Suomi-Puola yhdistys
- Kino-kuva
- Teak

Aikataulutettu ohjelma sekä muu informaatio päivitetään tänne myöhemmin.
Sosiaalisessa mediassa kannustamme käyttämään juhlapäivästä viestittäessä aihetunnistetta #Teuva150