Teuva info 

Tervetuloa Teuvalle -esite

Teuva on vireä ja yrittäjähenkinen kunta. Maatalous on alueella vahvaa ja kylät elinvoimaisia.

Ilmaisesta Teuva -mobiilisovelluksesta voit katsoa ajankohtaiset tiedot Teuvan uutisista, tapahtumista ja palveluista. Sovellus on tarkoitettu kuntalaisten, matkailijoiden, mökkiläisten ja vierailijoiden käyttöön.

Ihastu teuvalaiseen maisemaan ja elämäntapaan

Teuvan maisemat ovat luonnonkaunista, silmän kantamattomiin ulottuvaa lakeutta maatilojen maatalouskoneineen ja laitumilla laiduntavine eläimineen. Maaseutu ja pohjalaisuus näkyvät Teuvalla vahvasti myös lukuisissa erilaisissa yleisöä keräävissä tapahtumissa kuten Elolysteillä elokuussa, Kesämarkkinoilla kesäkuussa sekä Kaarihovin lavatansseissa kesälauantaisin.

Ainutlaatuinen kulttuuritarjonta

Kulttuuritalo Orrela tarjoaa näyttelyitä ja tapahtumia ympäri vuoden ja lisäksi sieltä löytyy Teuvan matkailupalvelupiste. Vuosittain järjestettävä Ars Nova Botnica -taidenäyttely esittelee Orrelassa pohjalaista taidetta aina heinäkuun ajan. Taidetta pääsee ihastelemaan myös Teuvan kirkossa, jossa sijaitsee Tove Janssonin harvinaislaatuinen suurteos, Kymmenen neitsyttä -alttaritaulu. Vapaa-ajankeskus Parrassa sijaitsee maailman suurin keihäs, jonka pituus on 26 metriä. Parrassa järjestetään vuosittain omaperäinen tapahtuma Siirrettävien saunojen kokoontumisajot. Paikalle kerääntyy n. 60 siirrettävää saunaa ja jopa 10 000 saunojaa tai muuten vain saunomisen ystävää.

Liikunta-aktiviteetit

Vapaa-ajankeskus Parrassa ja Pappilankankaan ulkoilualueella voi nauttia liikunnan riemusta ja kauniista luonnosta ympäri vuoden. Parran laskettelukeskus - Snowpark Parra on talvella kaikenikäisten laskettelijoiden ja hiihtäjien suosiossa. Alueella on kolme rinnettä/hissiä ja lähes 100 km pitkä latuverkosto taukotupineen ja laavuineen. Luonto-Parra on oivallinen paikka juhlien, kokousten tai koulutustilaisuuksien järjestämiseen. Kesällä Parrassa voi patikoida, marjastaa, pelata friebeegolfia tai pulahtaa uimaan vilvoittavaan lampeen. Majoittua voi viihtyisään loma-asuntoon tai leiriytyä asuntovaunualueelle.