Työllisyyspalvelut


Suupohjan koulutuskuntayhtymä Vuoksi (linkki avautuu uuteen ikkunaan) ylläpitää ja kehittää Kauhajoen kaupungin, Teuvan, Isojoen ja Karijoen kuntien työllisyyspalveluita. Toimintamuotoina ovat työpajatoiminta ja työvalmennus.

Vuoksin toiminnalla edistetään työllistymistä, koulutukseen ja työmarkkinoille sijoittumista sekä pyritään ennalta ehkäisemään työttömyyden pitkittymistä ja siitä aiheutuvia haittoja. Lisäksi Vuoksin tehtävänä on toteuttaa nuoriso- ja koulutustakuuta tarjoamalla nuorille monipuolista toimintaa ja kehittämällä nuorten palveluita. Toimintaansa varten Vuoksilla on toimitilat Kauhajoella ja Teuvalla.

Työllisyyden kuntakokeilu

Työnhakijoiden palveluihin tulee muutoksia 1.3.2021. Muutokset liittyvät valtion työllisyyden kuntakokeiluun. Työllisyyskokeilun aikana määrätyt valtion työ- ja elinkeinotoimistojen tehtävät siirretään kuntien tehtäviksi.

Kurikka, Kauhajoki, Teuva, Isojoki, Karijoki sekä Alavus ja Soini ovat mukana valtion työllisyyden kuntakokeilussa ja muodostavat yhdessä Etelä-Pohjanmaan seudun työllisyyskokeilualueen. Näin ollen osa Etelä-Pohjanmaan TE-toimiston asiakkaista siirtyy oman kotikuntansa asiakkaaksi.

Kuntakokeiluun siirtyville asiakkaille tullaan ilmoittamaan asiakkuudesta henkilökohtaisesti. Kokeilun aikana työnhakija ilmoittautuu normaalisti TE-toimistoon, joka ohjaa kuntakokeilun piiriin kuuluvat asiakkaat kunnan asiakkaiksi. Asiakkuus kestää koko kuntakokeilun ajan 1.3.2021–30.6.2023.

Työllisyyden kuntakokeilun verkkosivuille pääset tästä linkistä. Linkki avautuu uuteen ikkunaan.