Teuvan kirjasto täyttää 170 vuotta

Juhlavuoden teema on vahvasti lukeminen ja lukemisen edistäminen, mutta muutakin on luvassa. Näille kirjaston juhlavuoden sivuille kerätään tietoa siitä, mitä tapahtumia on tulossa ja milloin. Painotus tulee olemaan syksyssä, mutta kevätpuolellekin on tarjolla tapahtumia.

Tapahtumia

Ke 30.1. klo 10:00
Vauvateatteriesitys Metsän syli kirjastossa. Esityksen tarjoaa Draamapurkki. Kesto noin 30 min. Ota oma viltti mukaan.
Palautekysely tapahtuman markkinoinnista.

Ke 20.3. klo 10
Leila Sjöblom-Varttila esittää nukketeatteriesityksen klassikkosadusta 'Punahilkka'. Esitys tarjotaan päivän aikana eri varhaiskasvatuksen lapsiryhmille ja eskareille, joten mahdollisimman moni pääsee mukaan. Kaikille avoin esitys on klo 10:00 kirjaston yläkerran lehtisalissa.

Toukokuussa (alustava)
Taidenäyttely - Janusz Grabianskin satukuvituksia
Puolalaisen kuvittajan ja graafikon Janusz Grabianskin teoksia on esillä Teuvalla. Grabianski on kuvittanut useiden kirjailijoiden kuten H.C. Andersenin ja Grimmin veljesten klassikkosatuja.

Pe 9.8. klo 12:00 - 16:00
Kirjastolla vietetään Muumi-päivää Tove Janssonin 105-vuotissyntymäpäivänä. Teuvan Martat paistavat lättyjä pihalla ja kirjastossa on Muumi-aiheinen visailu, jossa tietenkin Muumi-aiheiset palkinnot. Tule mukaan hauskaan menoon!

Muuta juhlavuoteen kuuluvaa

Teuvan kirjasto lahjoittaa kirjan 1-vuotta täyttäville teuvalaisille ja heidän perheilleen. Lahjoitus toteutetaan yhdessä Teuvan neuvolan kanssa, jossa yksivuotisneuvolakäynnin yhteydessä perheelle annetaan lahjakortti, jota vastaan voi käydä kirjastolla hakemassa lapselle tarkoitetun kirjan. Samalla perhe voi tutustua kirjaston palveluihin, jos ne eivät ole ennestään tuttuja. Kirjalahjoitus tulee olemaan juhlavuoden jälkeen osa kirjaston perustoimintaa.

Juhlavuoden kunniaksi haluamme kerätä Teuvan kirjastoon liittyviä muistoja nettilomakkeella. Muisto voi olla lyhyt tai pitkä; pääkirjastosta tai sivukirjastosta; eiliseltä tai vaikka 70 vuoden takaa. Muiston vuosikymmen olisi kuitenkin ihana tietää. Halutessasi voit tuoda valokuvia kirjastolle lainaan.
Muistoja voi tuoda kirjastolle myös paperimuodossa tai julkaista sosiaalisessa mediassa tagillä #muistojateuvankirjastosta
Muistoista kokoamme näyttelyn syksyn aikana.

***

Jos sinulla on jotain juhlavuoteen liittyvää mielessäsi, niin ota yhteyttä kirjastoon.
kirjastonjohtaja Aki Rossi, 040-126 3278, aki.rossi@teuva.fi