Poikkeusolojen asiointipalvelut Teuvalla

Ruokaostokset, apteekkiostokset ja ateriapalvelu

Päivitetty 25.6.2020 klo 13.50

Viime kuukausina nomet ovat tarvinneet apua arkiseen asiointiin tartuntavaaran vuoksi. Monet ovat saaneet apua läheisiltään ja naapureiltaan, ja tämä on hieno asia. Teuvan kunta on myös organisoinut poikkeusolojen asiointipalveluja sekä ateriapalvelua yhdessä vapaaehtoisjärjestöjen ja yrittäjien kanssa.

Teuvan kunta on maksanut ruokaostosten keräily- ja kuljetusmaksut yli 70-vuotiaiden puolesta (8.4.2020 alkaen, toimitus kerran viikossa). Tämä tuki päättyy 30.6.2020, mutta palveluita on edelleen saatavilla maksullisina.

Asiointipalvelut Teuvalla syksyllä 2020 (klikkaa linkistä nähdäksesi kaikki tiedot)

Asiointipalveluiden neuvovat puhelimet Teuvalla ovat 040 670 6307 ja 040 670 5218, puheluihin vastaavat SPR:n vapaaehtoiset.

Tiedotteet

Tiedote 26.3.2020 klo 16.45

Kouluruoan jakelu alkaa ensi viikon maanantaina 30.3.2020

Ruoan luovutus Yhtenäiskoulun keittiöltä esi- ja perusopetuksen oppilaille sekä lukion opiskelijoille.

- Palvelu on tarkoitettu tueksi niille perheille, joille ruokailuasiat on hankala toteuttaa etäopetuksen aikana.
- Ruoan luovutus alkaen 30.3.2020 Yhtenäiskoulun keittiön Lähtevän tavaran -ovelta.
- Noutoaika on klo 11.30 – 13.00.
- Sitovat tilaukset viikoittain, tilaus tulee tehdä edellisellä viikolla perjantaina klo 10.00 mennessä. Muista ilmoittaa eritysruokavaliot.
- Jäähdytetty ruoka jaetaan valmiiksi pakattuna keittiöltä tulevissa mikron kestävissä kertakäyttöastioissa.
- Ruoanvalmistuksessa mukaillaan normaalia koulujen ruokalistaa, tarjolla on vain pääruoka.
- Vastuu ruoan säilyvyydestä siirtyy ruoan noutajalle, kun se on haettu koululta.
- Ethän tule sairaana noutamaan ruokaa, muista välttää lähikontakteja keittiöhenkilökunnan kanssa.

Tilaukset tehdään Wilman kautta ruokapalveluesimies Sari Mikkilälle (tarvittaessa sähköposti etunimi.sukunimi@teuva.fi)

Lisätiedot: Sari Mikkilä, ruokapalveluesimies p. 040 120 1518 

Kouluruoan jakelutiedotetta on täydennetty seuraavalla lisäyksellä 27.3.2020.
Jaettu huoltajille Wilmassa, täydennetty verkkosivuille klo 19.00.

Hei Perälän ja Äystön koulujen oppilaiden huoltajat,
teemme parhaillaan järjestelyä, jolla saamme tilaamanne annokset ruokakuljetusautolla Perälän ryhmikseen tai Äystön päiväkodille.

Perälässä noutapaikka on ryhmiksen ulko-ovella, koulurakennuksen oikeasta päädystä ja Äystöllä paikka on päiväkodin keittiön ulkorappuset. Noutoaika on kello 10.30-12.

Kun haette lapsellenne tilaamanne annoksen paikalla olevasta mustasta kuljetuslaatikosta, niin koskettehan laatikossa vain siihen annokseen jonka tai joita olette hakemassa.

Tämän ensimmäisen viikon tilauksen voitte toimittaa Wilmalla postiini maanantaihin 30.3.2020 kello 7.00 mennessä. Seuraavilla viikoilla tilaus tehdään perjantaihin kello 10.00 mennessä.


terveisin
Sari Mikkilä, ruokapalveluesimies p. 0401201518      
_______________            

Päivitetty tiedote 15.4.2020 klo 16.30

Monet tarvitsevat nyt apua arkiseen asiointiin, kun eivät voi itse käydä ruokakaupassa, apteekissa tai pankissa. Yli 70-vuotiaat ovat velvoitettu pysymään karanteenin omaisissa olosuhteissa ja riskiryhmään kuuluvat eivät voi asioida tartuntavaaran vuoksi.

Monet saavat apua läheisiltään ja naapureiltaan, ja tämä on hieno asia. Teuvan kunta on myös organisoinut poikkeusolojen asiointipalveluja skä ateriapalvelua yhdessä vapaaehtoisjärjestöjen ja yrittäjien kanssa.

Palvelusta osa on maksullisia ja osa vapaaehtoisten apua. Ruokaostosten keräily- ja kuljetusmaksut maksaa Teuvan kunta yli 70-vuotiaiden puolesta (8.4.2020 alkaen, toimitus kerran viikossa). Palveluilla turvaamme kuntalaisten kotona pärjäämistä.

Poikkeusolojen asiointi Teuvalla (klikkaa linkistä nähdäksesi kaikki  tiedot)

Teuvan kunnan yhteyshenkilö on asiointipalveluiden koordinaattori Anna Satokunnas p. 040 779 0010, anna.satokunnas@gmail.com

________________

Teuvan kunnan tiedote julkaistu 20.3.2020 klo 18.45.
Huom! Tiedotetta on päivitetty 23.3.2020 klo 20.30

Tarvitsetko ruokaostoksia, apteekkiostoksia tai aterioita kotiin kuljetettuna?

Teuvan kunta on organisoinut yhdessä vapaaehtoisjärjestöjen ja yrittäjien kanssa mahdollisuuksia tarjota ateria- ja kauppakassipalveluita erityisesti niitä tarvitseville ikäihmisille poikkeusoloissa. Palveluja ei kuitenkaan ole rajattu ainoastaan ikäihmisille. Palvelua voi yhtä hyvin käyttää vaikkapa sairasta lasta kotona hoitava aikuinen. Palvelut on tarkoitettu kaikille, jotka eivät oman lähipiirinsä avulla saa ruoka- ja lääkeostoksiaan tehtyä, tai koska ovat kotonaan karanteenin kaltaisissa olosuhteissa valmiuslain velvoittamana. Näin turvaamme kuntalaisten kotona pärjäämistä.

Palvelut löytyvät tästä tiedotteesta.

Voit auttaa suuresti jakamalla tietoa tästä palvelusta, jos tiedät ikäihmisen tai muun apua tarvitsevan, joka siitä saattaisi hyötyä.

Teuvan kunnan yhteyshenkilö on ruokapalvelupäällikkö Anne Niemelä, p. 050 386 4719, anne.niemela(at)teuva.fi
_______________

 

Tiedote 19.3.2020 kello 16.00

Teuvan kunta kartoittaa ikäihmisten ateria- ja kauppakassipalveluita. Sosiaali- ja terveysministeriö on 19.3.2020 ohjeistanut yli 70-vuotiaita välttämään lähikontaktejak ja liikkumista ulkona. Yli 70-vuotiaiden ja muiden riskiryhmässä olevien luona ei pidä tarpeettomasti vierailla.

Teuvan kunta kartoittaa ikäihmisten ateria- ja kauppakassipalveluita

Teuvan kunta kartoittaa yhdessä vapaaehtoisjärjestöjen ja yrittäjien kanssa mahdollisuuksia tarjota ateria- ja kauppakassipalveluita niitä tarvitseville ikäihmisille poikkeusoloissa.

Tiedotamme lisää asiasta huomenna perjantaina 20.3.2020. Lisätietoja voi kysyä: ruokapalvelupäällikkö Anne Niemelä puh. 050 3864 719 tai SPR / Anna Satokunnas puh 040 7790 010.

Mitä yli 70-vuotiaan pitää ottaa huomioon koronavirustilanteessa?

Sosiaali- ja terveysministeriö päivitti tänään 19.3.2020 ohjeistustaan yli 70-vuotiaiden henkilöiden toimintaohjeista koronaviruksen johdosta. Tavoitteena on suojata erityisesti yli 70-vuotiaat henkilöt koronavirustartunnalta. Ikäihmisillä on selkeästi nuoria ihmisiä suurempi riski saada taudista vakavia, sairaalahoitoa vaativia oireita.

Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään lähikontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan, eli karanteenia vastaavissa olosuhteissa.

Yli 70-vuotiaita kehotetaan välttämään lähikontakteja ja liikkumista kodin ulkopuolella, koska ne lisäävät tartuntariskiä. Mikäli on välttämätöntä käydä itse kaupassa, apteekissa tai terveysasemalla tai muutoin asioida, se olisi hyvä tehdä silloin, kun muita asiakkaita on liikkeellä vähän. Etäisyyttä muihin ihmisiin on pidettävä vähintään metrin verran. Muutoinkin on pyrittävä välttämään altistumisen riskiä lisääviä tilanteita. Tehostetusta käsihygieniasta on tärkeää huolehtia. Omia toimintakäytäntöjä ja tapoja on jokaisen syytä miettiä tartuntatautien leviämisen näkökulmasta ja tarvittaessa on muutettava toimintaansa ehkäisemään turhia riskejä.

Yli 70-vuotiaiden ja muiden riskiryhmässä olevien luona ei pidä myöskään tarpeettomasti vierailla. Yhteyttä heihin voi pitää esimerkiksi puhelimitse tai skypen avulla. Mikäli vierailu on välttämätöntä, kättelystä, halaamisesta ja muista lähikontakteista pitää luopua, ellei se ole hoidon ja huolenpidon turvaamiseksi täysin välttämätöntä esimerkiksi hoitohenkilökunnalle. Vierailulla pitää käyttää esimerkiksi huivia tai suojata muutoin hengitystiensä.

Naapurit ja läheiset ihmiset ovat tärkeitä tukijoita arjen sujumiseksi poikkeusoloissa.

_______________