Korona

Teuvan kunnan kirje yli 70-vuotiaille

Jos sairastut tai läheisesi sairastuu THL:n ohjeita 

LLKY, toimintaohjeet, käytännön ohjeita

Koronavirustietoa sisältävä digipalvelu Omaolo.fi

Yleisötiedote Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueelle

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL, ajankohtaista koronaviruksesta

Valtioneuvoston ohjeet 

Ruokavirasto

Pese kädet ja suojaudu tartunnoilta (THL)

 

Poikkeusolojen asiointipalvelut Teuvalla

Asiointipalvelu (ruokaostokset, apteekkiostokset, ateriat kotiin)

Praatoorinki

Huolipuhelin Arkisin 12-18 numerossa 040 664 1900, LLKY:n huolipuhelimesta saat apua, jos koronavirus huolettaa tai ahdistaa. Puhelut ovat luottamuksellisia.

Tiedotteet:

Aikajärjestys (uusin ylimpänä)

Tiedote 8.4.2020 klo 13.45

Poikkeusolojen asiointipalvelut Teuvalla

Valtioneuvoston toimintaohjeessa 16.3.2020 yli 70-vuotiaat velvoitettiin pysymään erillään lähikontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan, eli karanteenia vastaavissa olosuhteissa.

Liikkuminen kodin ulkopuolella paikoissa, joissa on muita ihmisiä (esimerkiksi kaupassa) lisää tartuntariskiä. Yli 70-vuotiailla on selkeästi nuorempia suurempi riski saada taudista vakavia, sairaalahoitoa vaativia oireita.

Yli 70-vuotiaiden lisäksi on terveydellisiin riskiryhmiin kuuluvia, joiden on tartuntariskin vuoksi itse rajoitettava liikkumistaan muiden ihmisten parissa.

Moni yli 70-vuotias tai riskiryhmiin kuuluva saa varmasti apua läheisiltään, jotta arki sujuu vaikka ei nyt itse voi asioida kaupassa, apteekissa tai pankissa. Teuvan kunnassa on myös koottu palveluita, joiden kautta saa apua näihin asiointeihin. Kunta on organisoinut palveluita yhdessä yrittäjien ja vapaaehtoisten kanssa.

Palvelut löytyvät koosteesta "Poikkeusolojen asiontipalvelut Teuvalla", ja sitä on päivitetty viimeksi 8.4.2020. Tiedote löytyy tästä linkistä.

______________

Tiedote 8.4.2020 klo 13.45

Yli 70-vuotiaiden kuntalaisten tavoittaminen

Teuvan kunta tavoittaa parhaillaan aktiivisesti kaikkia yli 70-vuotiaita kunnan asukkaita. Tavoitteena on, että kaikki saavat tiedon palveluista, joiden avulla saa ruokaostoksia, apteekkiostoksia tai aterioita kotiin kuljetettuna, tai vaikkapa apua laskujen toimittamisessa pankkiin.

Tiistaina postitettiin kirje kaikkiin niihin teuvalaisiin talouksiin, joissa asuu yli 70-vuotias. Kirjeen voi lukea myös tästä linkistä.

Kirjettä ei postitettu palvelukoteihin eikä Hopearinteen asukkaille. He saavat tuen ja tiedot muuta kautta. Muuten kirjeen saavat kaikki vuonna 1950 tai aiemmin syntyneet.

Kunnan toimesta tavoitetaan kevään aikana myös puhelimitse kaikkia yli 70-vuotiaita. Ensimmäiset puhelut pyritään suuntaamaan tarkoituksenmukaisesti esimerkiksi ikä huomioiden.

Puhelut soitetaan päiväsaikaan, ja ne tulevat numeroista, jotka alkavat 040 670... tai 040 617...

Puheluissa kysytään, miten yli 70-vuotias kuntalainen on saanut järjestymään ruokaostosten kuljetuksen kotiin, apteekkiasiat ja esimerkiksi laskujen toimittamisen pankkiin. Apua järjestellään tarpeen mukaan.

Puhelussa ei kysytä pankkikortin tunnuslukua tai henkilötunnusta.

______________

Tiedote 6.4.2020 klo 19.15

Webinaari yrittäjille 9.4.2020 koronaepidemian aiheuttamien esteiden ylittämiseen

Koronaepideamia on vaikuttanut monin tavoin yritysten arkeen. Webinaarissa on tarjolla ajankohtaista tietoa yritystuista sekä niiden hakemisesta ja muista yrityksen arkea helpottavista järjestelyistä. Webinaarin järjestävät SEK, Kauhajoen kaupunki, Pohjanmaan Ekonomitoimisto Oy ja Suupohjan Osuuspankki.

Ilmoittautua voit alla olevan linkin kautta. Ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin sähköpostiinsa torstaina. Webinaarin kesto on noin 1,5 tuntia, jonka lisäksi on varattu aikaa 30 minuuttia kysymyksille.
Ilmoittaumislinkki, ilmoittautumiset viim. 9.4.2020 klo 10.00

Tiedote pdf-tiedostona

______________

Tiedote 6.4.2020 klo 15.00

Tietoa yksinyrittäjille koronaepidemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa

Lataa tiedote

______________

Tiedote 1.4.2020 klo 17.45

 Yritykset ja Korona -webinaari pe 3.4.2020 klo 12.00-14.00

Suupohjan elinkeinotoimen kuntayhtymä järjestää perjantaina 3.4.2020 klo 12.00-14.00 "Yritykset ja Korona" -webinaarin. Seminaarissa kerrotaan tiiviisti ja selkeästi yritysten eri tuki- ja rahoitusmahdollisuuksista sekä nostetaan esille toiminnallisia vinkkejä, jotka ovat käytettävissä koronavirusepidemian tuomien väliaikaisten haasteiden voittamiseen.

Ilmoittaudu webinaariin tästä linkistä
Lisätiedot: elinkeinoasiamies Carita Latikka, p. 040 595 9412.

_______________

Tiedote 31.3.2020

Kouluruoan jakelu etäopetuksen aikana

Ruoan luovutus Yhtenäiskoulun keittiöltä esi- ja perusopetuksen oppilaille sekä lukion opiskelijoille on alkanut maanantaina 30.3.2020. Palvelu on tarkoitettu tueksi niille, perheille, joille ruokailuasiat on hankala toteuttaa etäopetuksen aikana.

Asiasta tiedotetaan Wilmassa. Ruokatilaukset tehdään Wilman kautta ruokapalveluesimies Sari Mikkilälle (tarvittaessa sähköposti etunimi.sukunimi@teuva.fi). Lisätietoja p. 040 120 1518.
_______________

 

Tiedote 31.3.2020

Teuvan kunnan toiminta koronavirusepidemian aiheuttamissa poikkeusoloissa 18.3. - 13.5.2020

Kaikki Teuvan kunnan tilat ovat suljettuna yleisöltä, pois lukien opetuksen ja varhaiskasvatuksen tarvitsemat tilat sekä Teuvan kunnan asiointipiste (Teakin toimitilat, Rasintie 1 A).

Asiointipiste toimii ja palvelee rajoitetusti ja ennakkoon tehdyllä ajanvarauksella. Asiointi ensisijaisesti puhelimitse tai sähköisesti. Asiointipisteen puhelinnumero on 040 770 3000, sähköpostiosoite on kunta@teuva.fi. Teuvan kunnalle tai Kelalle osoitetun postin voi jättää Teakin toimitilojen pääoven läheisyydessä olevaan postilaatikkoon.

Mikäli kunnan työntekijän henkilökohtainen tapaaminen asioinnin hoitamiseksi on välttämätöntä, sovi aika etukäteen. Teuvan kunnan henkilöstön yhteystiedot löytyvät verkkosivuilta teuva.fi/yhteystiedot

Uimahalli ja kuntosali, muut liikuntatilat, kansalaisopisto sekä nuorisotila on suljettu. Kaikkien yhdistysten ja muiden toimijoiden toiminta kunnan tiloissa on keskeytetty.

Uinti- ja kuntosalikorttien mahdolliset hyvitykset käsitellään myöhemmin.

Teakin ja terveyskeskuksen lounasravintolat palvelevat ainoastaan niiden tiloissa työskenteleviä henkilöitä. 
Ikäihmisten kotiateriapalvelu toimii normaalisti.

Teuvan kirjasto on suljettu

Kaikkien aineistojen eräpäivä siirretään sulun jälkeiseen aikaan aineistolajista riippumatta. Jos eräpäivä ei ole siirtynyt, lainoja ei ole välttämätöntä uusia. Sakkomaksuja ei peritä kiinniolon ajalta. Palautusluukku on suljettu AVI:n linjauksen mukaan, eikä lainoja oteta vastaan kiinniolon aikana. Varauksia ei kuljeteta, eikä niitä voi noutaa. Kirjasto palvelee puhelimitse, sähköpostilla ja yhteisen Eepos-chatin kautta pääsääntöisesti arkisin klo 8-16. (Poikkeukset mahdollisia.)

Verkkokirjasto eepos.finna.fi -palvelu on käytettävissä, jossa on myös Eepos-kirjastojen yhteinen e-aineisto. Palvelun käyttämiseen tarvitaan kirjastokortti ja pin-koodi. Ota yhteys kirjastoon sähköpostilla kirjasto@teuva.fi tai puhelimella 040-126 3276, jos olet unohtanut pin-koodin tai sinulla ei ole lainkaan kirjastokorttia.

Terveydenhuollon ohjeistus

Toimintaohjeet koronavirustartuntaa epäiltäessä ja ajankohtaista tietoa sosiaali- ja terveyspalveluiden toiminnasta löydätte Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän kotisivuilta, www.llky.fi

Vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä on kielletty. Ulkopuolisten vierailut hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa on kielletty. Tapauskohtaista arviointia voidaan tässä suorittaa.

Seuraa ajankohtaista viestintää

Teuvan kunnassa seurataan koronavirustilanteen kehittymistä tiiviisti yhteistyössä Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän kanssa. Valmistaudumme toimimaan tilanteen vaatimalla tavalla. Teuvan kunta viestittää vaikutuksista eri palveluihin verkkosivuilla teuva.fi sekä sosiaalisessa mediassa.

Lisäksi ei voi liikaa korostaa jokaisen omaa vastuuta, jos sinulla on vähäisiäkään flunssaoireita, pysy kotona! Vältä tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. Julkiset kokoontumiset rajoitetaan kymmeneen henkilöön.

Lisätietoja:
kunnanjohtaja Veli Nummela, p. 046 850 7700
vt. hallintojohtaja Pia Valtonen, p. 040 630 2505
sivistysjohtaja Pauliina Niemi, p. 050 386 4611
_______________

 

Tiedote 31.3.2020 klo 10.06

LLKY:n HUOLIPUHELIN 040 664 1900

LLKY:n huolipuhelimesta saat apua, jos koronavirus huolettaa tai ahdistaa. Soittaa voi arkisin 12-18, numeroon 040 664 1900. Puhelut ovat luottamuksellisia ja soittaja voi halutessaan pysyä nimettömänä.

Sairastumistapauksissa palvelee kiirevastaanoton numero 06 2413 3200 (8-22). Yöaikana toimii kansallinen numero 116 117.
_______________

 

Tiedote 27.3.2020 klo 17.00

Praatoo-rinki puhelimes

Miten nyt poikkeusolojen aikana ylläpidetään mukavaa praatoota, kun ei voi lähteä kauppareissuille, harrastuspiireihin ja tapahtumiin?

Otetaan puhelimet käyttöön!

Teuvan kunta ja vapaaehtoisjärjestöt kokoavat yhdessä joka kylään ja asuinalueelle Praatoo-rinkiläisiä. Nämä vapaaehtoiset ovat luvanneet tavallistakin ahkerammin soitella kanssaihmisilleen omassa kylässään tai naapurustossaan.

Voisitko sinä olla yksi Praatoo-ringin vapaaehtoisista? Ilmoittaudu mukaan vapaaehtoiseksi numeroon 050 386 4607 / Annukka Käkelä.

Tai tiedätkö jonkun, joka ilahtuisi Praatoo-rinkiläisen puhelusta? Vinkkaa Annukalle soittamalla tai sähköpostitse annukka.kakela@teuva.fi.

Alla on lista ensimmäisistä Praatoo-vapaaehtoisista. Kaikkien rinkiläisten nimiä ei tarvitse julkaista, joten voit ilmoittautua Praatoo-vapaahtoiseksi, vaikka et haluaisikaan nimeäsi näkyviin.

Pistetään mukava praatoo liikkeelle!

Praatoo-rinkiläisiä alueittain
Kirkonkylä: Kaisu Viljanmaa, Helena Järviniemi, Kaisa Niemi
Nori: Sabine Holma
Perälä: Sirpa Raittila, Martti Raittila, Irma Harjula
Riippi: Anne-Marie Varamäki, Sirpa Törmä
Horo: Alli Yli-Viitala, Jussi Malinen, Vuokko Vuori
Kauppila: Terhi Rintala, Marja-Leena Saksa
Äystö: Aino Raita
Luovankylä: Seija Nevala
_______________

 

Tiedote 27.3.2020 klo 14.00

Botniaroskin toiminta korona-aikana:

 • Ekopisteet toimivat normaalisti, niille voi viedä kodin pakkausjätteitä.
 • Hyötykäyttöasemat ovat avoinna normaalisti ja vastaanottavat samoja jätteitä kuin normaalisti. Maksuvälineenä käy ainoastaan kortti, ja vältetään lähikontakteja.
 • Jätekeskus Teuvalla on normaalisti auki. Sielläkin vältetään lähikontakteja.

Jätteiden lajittelu kotona:

 • Pakkausjätteet lajittelemalla oma roska-astia täyttyy hitaammin.
 • Roskapussit pitää sitoa kunnolla, tuplasolmuin. Ei irrallisia jätteitä roska-astiaan. Älä jätä roskia astian vierelle.
 • Sairastuneen jätteet lajitellaan samoin kuin muulloinkin, viedään päivittäin roskiin pussissa, joka on hyvin solmittu.
 • Koronan saaminen jätteiden kautta on Suomessa hyvin epätodennäköistä, mutta on parempi että jätteet pakataan hyvin, eikä niitä jätetä astioiden ulkopuolelle eläinten riepoteltavaksi

________________


Tiedote 26.3.2020 klo 16.45

Kouluruoan jakelu alkaa ensi viikon maanantaina 30.3.2020

Ruoan luovutus Yhtenäiskoulun keittiöltä esi- ja perusopetuksen oppilaille sekä lukion opiskelijoille.

- Palvelu on tarkoitettu tueksi niille perheille, joille ruokailuasiat on hankala toteuttaa etäopetuksen aikana.
- Ruoan luovutus alkaen 30.3.2020 Yhtenäiskoulun keittiön Lähtevän tavaran -ovelta.
- Noutoaika on klo 11.30 – 13.00.
- Sitovat tilaukset viikoittain, tilaus tulee tehdä edellisellä viikolla perjantaina klo 10.00 mennessä. Muista ilmoittaa eritysruokavaliot.
- Jäähdytetty ruoka jaetaan valmiiksi pakattuna keittiöltä tulevissa mikron kestävissä kertakäyttöastioissa.
- Ruoanvalmistuksessa mukaillaan normaalia koulujen ruokalistaa, tarjolla on vain pääruoka.
- Vastuu ruoan säilyvyydestä siirtyy ruoan noutajalle, kun se on haettu koululta.
- Ethän tule sairaana noutamaan ruokaa, muista välttää lähikontakteja keittiöhenkilökunnan kanssa.

Tilaukset tehdään Wilman kautta ruokapalveluesimies Sari Mikkilälle (tarvittaessa sähköposti etunimi.sukunimi@teuva.fi)

Lisätiedot: Sari Mikkilä, ruokapalveluesimies p. 040 120 1518 

Kouluruoan jakelutiedotetta on täydennetty seuraavalla lisäyksellä 27.3.2020.
Jaettu huoltajille Wilmassa, täydennetty verkkosivuille klo 19.00.

Hei Perälän ja Äystön koulujen oppilaiden huoltajat,
teemme parhaillaan järjestelyä, jolla saamme tilaamanne annokset ruokakuljetusautolla Perälän ryhmikseen tai Äystön päiväkodille.

Perälässä noutapaikka on ryhmiksen ulko-ovella, koulurakennuksen oikeasta päädystä ja Äystöllä paikka on päiväkodin keittiön ulkorappuset. Noutoaika on kello 10.30-12.

Kun haette lapsellenne tilaamanne annoksen paikalla olevasta mustasta kuljetuslaatikosta, niin koskettehan laatikossa vain siihen annokseen jonka tai joita olette hakemassa.

Tämän ensimmäisen viikon tilauksen voitte toimittaa Wilmalla postiini maanantaihin 30.3.2020 kello 7.00 mennessä. Seuraavilla viikoilla tilaus tehdään perjantaihin kello 10.00 mennessä.


terveisin
Sari Mikkilä, ruokapalveluesimies p. 0401201518      
_______________            

 

Teuvan kunnan tiedote julkaistu 20.3.2020 klo 18.45.
Huom! Tiedotetta on päivitetty 23.3.2020 klo 20.30

Tarvitsetko ruokaostoksia, apteekkiostoksia tai aterioita kotiin kuljetettuna?

Teuvan kunta on organisoinut yhdessä vapaaehtoisjärjestöjen ja yrittäjien kanssa mahdollisuuksia tarjota ateria- ja kauppakassipalveluita erityisesti niitä tarvitseville ikäihmisille poikkeusoloissa. Palveluja ei kuitenkaan ole rajattu ainoastaan ikäihmisille. Palvelua voi yhtä hyvin käyttää vaikkapa sairasta lasta kotona hoitava aikuinen. Palvelut on tarkoitettu kaikille, jotka eivät oman lähipiirinsä avulla saa ruoka- ja lääkeostoksiaan tehtyä, tai koska ovat kotonaan karanteenin kaltaisissa olosuhteissa valmiuslain velvoittamana. Näin turvaamme kuntalaisten kotona pärjäämistä.

Palvelut löytyvät tästä tiedotteesta.

Voit auttaa suuresti jakamalla tietoa tästä palvelusta, jos tiedät ikäihmisen tai muun apua tarvitsevan, joka siitä saattaisi hyötyä.

Teuvan kunnan yhteyshenkilö on ruokapalvelupäällikkö Anne Niemelä, p. 050 386 4719, anne.niemela(at)teuva.fi

______________

Tiedote 23.3.2020
Päivitetty 31.3.2020

Teuvan kunnan toiminta koronavirusepidemian aiheuttamissa poikkeusoloissa 18.3. - 13.5.2020

Kaikki Teuvan kunnan tilat ovat suljettuna yleisöltä, pois lukien opetuksen ja varhaiskasvatuksen tarvitsemat tilat sekä Teuvan kunnan asiointipiste (Teakin toimitilat, Rasintie 1 A).

Asiointipiste toimii ja palvelee rajoitetusti ja ennakkoon tehdyllä ajanvarauksella. Asiointi ensisijaisesti puhelimitse tai sähköisesti. Asiointipisteen puhelinnumero on 040 770 3000, sähköpostiosoite on kunta@teuva.fi. Teuvan kunnalle tai Kelalle osoitetun postin voi jättää Teakin toimitilojen pääoven läheisyydessä olevaan postilaatikkoon.

Mikäli kunnan työntekijän henkilökohtainen tapaaminen asioinnin hoitamiseksi on välttämätöntä, sovi aika etukäteen. Teuvan kunnan henkilöstön yhteystiedot löytyvät verkkosivuilta teuva.fi/yhteystiedot

Uimahalli ja kuntosali, muut liikuntatilat, kansalaisopisto sekä nuorisotila on suljettu. Kaikkien yhdistysten ja muiden toimijoiden toiminta kunnan tiloissa on keskeytetty.
Uinti- ja kuntosalikorttien mahdolliset hyvitykset käsitellään myöhemmin.

Teakin ja terveyskeskuksen lounasravintolat palvelevat ainoastaan niiden tiloissa työskenteleviä henkilöitä. Ikäihmisten kotiateriapalvelu toimii normaalisti.

Teuvan kirjasto on suljettu
Kaikkien aineistojen eräpäivä siirretään sulun jälkeiseen aikaan aineistolajista riippumatta. Sakkomaksuja ei peritä kiinniolon ajalta. Varauksia ei kuljeteta, eikä niitä voi noutaa ajalla 18.3.-13.5.2020. Lainoja voi palauttaa palautusluukusta. Eepos-kirjastot palvelevat puhelimitse, sähköpostilla ja chatin kautta. Verkkokirjasto eepos.finna.fi-palvelu on käytettävissä, jossa on myös lisätietoa ja ohjeistusta.

Terveydenhuollon ohjeistus
Toimintaohjeet koronavirustartuntaa epäiltäessä ja ajankohtaista tietoa sosiaali- ja terveyspalveluiden toiminnasta löydätte Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän kotisivuilta, www.llky.fi
Vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä on kielletty. Ulkopuolisten vierailut hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa on kielletty. Tapauskohtaista arviointia voidaan tässä suorittaa.

Seuraa ajankohtaista viestintää

Teuvan kunnassa seurataan koronavirustilanteen kehittymistä tiiviisti yhteistyössä Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän kanssa. Valmistaudumme toimimaan tilanteen vaatimalla tavalla. Teuvan kunta viestittää vaikutuksista eri palveluihin verkkosivuilla teuva.fi sekä sosiaalisessa mediassa.

Lisäksi ei voi liikaa korostaa jokaisen omaa vastuuta, jos sinulla on vähäisiäkään flunssaoireita, pysy kotona! Vältä tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. Julkiset kokoontumiset rajoitetaan kymmeneen henkilöön.

Lisätietoja:
kunnanjohtaja Veli Nummela, p. 046 850 7700
vt. hallintojohtaja Pia Valtonen, p. 040 630 2505
sivistysjohtaja Pauliina Niemi, p. 050 386 4611
______________

 

Tiedote 20.3.2020 klo 17.20

Lähiopetuksen perusteet muuttuvat 23.3.2020


Valtioneuvoston ohjeessa 20.3.2020 esioppilaiden ja 1-3 luokkalaisten lähiopetusta järjestetään ja rajoitus huoltajien toiminnassa tietyissä kriittisissä tehtävissä poistuu. Mikäli mahdollista etäopetusta suositellaan. 


Valtioneuvosto on tänään 20.3.2020 muuttanut ohjeistustaan lähiopetuksen antamisen rajoitusten suhteen.
 
Maanantaista 23.3.2020 lähtien on edelleen voimassa, että esioppilaiden ja 1-3-luokkalaisten opetusta on järjestettävä lähiopetuksena, mutta rajoitus siitä, että huoltajien tulisi toimia tietyissä kriittisissä tehtävissä poistuu. Sama koskee erityisen tuen päätöksen saaneita oppilaita sekä pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaita.

Tästä linjauksesta huolimatta opetusministerin mukaan myös 1-3 vuosiluokkien pienten koululaisten vanhempia pyydetään pitämään lapsensa etäopetuksessa mikäli mahdollista.
 
Oman koulun rehtorille tulee lähettää tieto wilman kautta lauantaihin 21.3.2020 kello 16 mennessä, mikäli lapsi tulee aiemmista tiedoista poiketen kouluun lähiopetukseen maanantaista 23.3.2020 alkaen. Koulukuljetus järjestetään tulevana maanantaina aloittaville uusille lähiopetusoppilaille viimeistään keskiviikosta 25.3.2020 alkaen. Siihen asti toivomme huoltajien vastaavan kuljetuksesta. Kartoitamme tilanteen lauantaina ja ilmoitamme yksityiskohdat lähiopetukseen tulevien lasten huoltajille.
 
Pauliina Niemi
sivistysjohtaja
_______________

Tiedote 20.3.2020 kello 17.00

Suosi paikallisia palveluita Teuvalla!

Ostamalla paikalliselta, säilytät palveluita, tuet työllisyyttä ja vahvistat elinvoimaa. Alta löydät myös tietoa yrittäjälle.

Koronaviruksesta huolimatta meistä jokainen tarvitsee yhtä sun toista! Unohda suurten kaupunkien ostoskeskukset, mutta älä unohda paikallisia yrityksiä. Suupohjalaiset kauppiaat tuntevat vastuunsa, pitävät liikkeensä puhtaina ja palvelevat ammattitaidolla. Osta siis läheltä!

Osoita olevasi tukemassa teuvalaista yrittäjyyttä lataamalla profiilikuvaasi sitä osoittava kehys.

Kaikkien yhteinen tavoite on, että yritykset voivat jatkaa liiketoimintaansa tulevaisuudessakin

Koronavirus aiheuttaa suurta huolta yritysten liiketoiminnan tulevaisuudesta. Elinkeinoasiamies Carita Latikka neuvoo pääasiassa puhelimen/Microsoft Teamsin välityksellä yrityksiä koronaviruksen aiheuttamissa haasteissa ja liiketoimintaan liittyvissä kysymyksissä.

Carita Latikka, 040 5959 412, carita.latikka@suupohja.fi

Tärkeää tietoa yrittäjälle Koronaviruksen aiheuttamasta poikkeustilanteesta löytyy kootusti osoitteesta

https://www.yrittajat.fi/yrittajat/kaikki-koronasta-yrittajalle

ja organisaatiokohtaisesti:

· Työ- ja elinkeinoministeriö

· Finnvera

· Verottaja

· Business Finland

· Yritys-Suomi Talousapu -neuvontapalvelu

· Te-palvelut: tietoa työnantajalle lomautuksiin liittyen

_______________

Tiedote 19.3.2020 kello 16.00

Teuvan kunta kartoittaa ikäihmisten ateria- ja kauppakassipalveluita. Sosiaali- ja terveysministeriö on 19.3.2020 ohjeistanut yli 70-vuotiaita välttämään lähikontaktejak ja liikkumista ulkona. Yli 70-vuotiaiden ja muiden riskiryhmässä olevien luona ei pidä tarpeettomasti vierailla.

Teuvan kunta kartoittaa ikäihmisten ateria- ja kauppakassipalveluita

Teuvan kunta kartoittaa yhdessä vapaaehtoisjärjestöjen ja yrittäjien kanssa mahdollisuuksia tarjota ateria- ja kauppakassipalveluita niitä tarvitseville ikäihmisille poikkeusoloissa.

Tiedotamme lisää asiasta huomenna perjantaina 20.3.2020. Lisätietoja voi kysyä: ruokapalvelupäällikkö Anne Niemelä puh. 050 3864 719 tai SPR / Anna Satokunnas puh 040 7790 010.

Mitä yli 70-vuotiaan pitää ottaa huomioon koronavirustilanteessa?

Sosiaali- ja terveysministeriö päivitti tänään 19.3.2020 ohjeistustaan yli 70-vuotiaiden henkilöiden toimintaohjeista koronaviruksen johdosta. Tavoitteena on suojata erityisesti yli 70-vuotiaat henkilöt koronavirustartunnalta. Ikäihmisillä on selkeästi nuoria ihmisiä suurempi riski saada taudista vakavia, sairaalahoitoa vaativia oireita.

Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään lähikontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan, eli karanteenia vastaavissa olosuhteissa.

Yli 70-vuotiaita kehotetaan välttämään lähikontakteja ja liikkumista kodin ulkopuolella, koska ne lisäävät tartuntariskiä. Mikäli on välttämätöntä käydä itse kaupassa, apteekissa tai terveysasemalla tai muutoin asioida, se olisi hyvä tehdä silloin, kun muita asiakkaita on liikkeellä vähän. Etäisyyttä muihin ihmisiin on pidettävä vähintään metrin verran. Muutoinkin on pyrittävä välttämään altistumisen riskiä lisääviä tilanteita. Tehostetusta käsihygieniasta on tärkeää huolehtia. Omia toimintakäytäntöjä ja tapoja on jokaisen syytä miettiä tartuntatautien leviämisen näkökulmasta ja tarvittaessa on muutettava toimintaansa ehkäisemään turhia riskejä.

Yli 70-vuotiaiden ja muiden riskiryhmässä olevien luona ei pidä myöskään tarpeettomasti vierailla. Yhteyttä heihin voi pitää esimerkiksi puhelimitse tai skypen avulla. Mikäli vierailu on välttämätöntä, kättelystä, halaamisesta ja muista lähikontakteista pitää luopua, ellei se ole hoidon ja huolenpidon turvaamiseksi täysin välttämätöntä esimerkiksi hoitohenkilökunnalle. Vierailulla pitää käyttää esimerkiksi huivia tai suojata muutoin hengitystiensä.

Naapurit ja läheiset ihmiset ovat tärkeitä tukijoita arjen sujumiseksi poikkeusoloissa.

_______________

Tiedote 19.3.2020 kello 13.00

Yritys-Suomi Talousapu neuvontapalvelu neuvoo maksuvaikeuksiin joutuneita yrityksiä. Talousapu neuvontapalvelusta saat myös ohjeita miten toimia koronakriisin yritystoiminnalle aiheuttamissa tilanteissa. Talousapu neuvontapalvelun valtakunnallinen puhelinnumero +358 295024880 (arkisin 9.00–16.00).
_______________


Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän tiedote 17.3.2020:

Käytännön ohjeita koronaviruksen leviämisen estämiseksi
_______________

 

Tiedote 18.3.2020 klo 9.00
Päivitetty 31.3.2020

Varhaiskasvatuspalvelut tiedottaa:

Jos lapsesi jää kotiin ajalle 18.3.-13.5., niin ilmoita siitä tekstiviestillä viimeistään TÄNÄÄN KESKIVIIKKONA 18.3.2020 klo 15.00 mennessä seuraavasti:

Sipilän ja Äystön päiväkodit – puh. 046 8555 024…
Vuororyhmis ja Perälän ryhmis – puh. 046 8555 031
Perhepäivähoito, Vararyhmis, Pikkuryhmis – puh. 050 3864 650
Aamu- ja iltapäivätoiminta – puh. 046 8555 031
Eskaritalon varhaiskasvatus – puh. 046 8555 031.

Lisäksi pyydämme, että lisäät poissaolot eAsiointiin siltä osin kun se on tässä vaiheessa mahdollista (30.3. alkaen).
_______________

 

Tiistai 17.3.2020 klo 14.45

Teuvan kunnan toiminta koronaviruse.pidemian aiheuttamissa poikkeusoloissa

Valtioneuvosto tiedottanut poikkeusolosuhteista 18.3.-13.4.2020 väliselle ajalle. Teuvan kunnassa varhaiskasvatuksen palvelut pidetään yllä, peruskoulu kiinni 18.3. alkaen, lähiopetusta järjestetään kriittisten alojen työntekijöiden lapsille, ylioppilaskokeet tiivistetyssä aikataulussa, kunnan tilat suljetaan, asiointipisteessä asiointi ajanvarauksella, uimahalli, kuntosali, muut liikuntatilat, kansalaisopisto ja kirjasto ovat suljettuja.

Valtioneuvosto on tiedottanut poikkeusolosuhteista 18.3.-13.4.2020 väliselle ajalle.

"Hallitus linjasi 16. maaliskuuta 2020 lisätoimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa. Linjaukset ovat voimassa 13. huhtikuuta 2020 asti. Hallitus on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa, että maassa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot. Hallitus antaa valmiuslain käyttöönottoasetuksen eduskunnalle tiistaina 17. maaliskuuta 2020. Valtioneuvosto on linjannut suosituksista varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen, lukio- ja ammatillisen koulutuksen sekä korkeakoulutuksen järjestäjille koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Suosituksella turvataan varhaiskasvatus ja opetus sekä tutkintojen suorittaminen ja opiskelijavalinnat koronavirustilanteen jatkuessa."

Tässä tiedotteessa kerromme siitä, miten tilanne vaikuttaa Teuvan kunnan palveluihin keskiviikosta 18.3.2020 alkaen.

Kunnan johtoryhmä tarkentaa linjauksia tarvittaessa päivittäin.

Vetoamme teuvalaisten yhteisöllisyyteen tässä tilanteessa. Tuemmehan toisiamme poikkeusolojen aikana.

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt pidetään toiminnassa

Näin turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhemmille työssäkäynti. Valtioneuvosto linjaa, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin.

Jos lapsesi jää kotiin ajalle 18.3.-13.4., niin ilmoita siitä tekstiviestillä viimeistään keskiviikkona 18.3.2020 klo 15.00 mennessä seuraavasti:

Sipilän ja Äystön päiväkodit – puh. 046 8555 024
Vuororyhmis ja Perälän ryhmis – puh. 046 8555 031
Perhepäivähoito, Vararyhmis, Pikkuryhmis – puh. 050 3864 650
Aamu- ja iltapäivätoiminta – puh. 046 8555 031
Eskaritalon varhaiskasvatus – puh. 046 8555 031.

Lisäksi pyydämme, että lisäät poissaolot eAsiointiin siltä osin kun se on tässä vaiheessa mahdollista (30.3. alkaen).

Tarvittaessa yksikköjen toimintoja voidaan yhdistää ajalla 18.3. – 13.5.2020.
Tästä tiedotetaan huoltajille erikseen.

Varhaiskasvatusmaksut aj. 18.3. – 13.4.2020
Johtoryhmä on kokouksessaan 17.3.2020 linjannut, että koronavirusepidemian vuoksi kotihoitoon jäävien lasten osalta ei peritä varhaiskasvatusmaksua.

Muistutamme vielä, että käsi- ja yskimishygieniasta pidetään erityistä huolta.
Hoitoon ei myöskään tulla sairaana.

Peruskoulut kiinni 18.3.2020 alkaen, osa oppilaista on lähiopetuksessa

Perusopetuksessa ja lukio-opetuksessa siirrytään etäopetukseen 18.3.2020 alkaen. Esiopetus sekä perusopetuksen 1–3 -luokkien lähiopetus järjestetään kuitenkin niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville. Näissä tapauksissa huoltaja ottaa yhteyttä mahdollisimman pian rehtoriin. Valtioneuvosto kuitenkin suosittaa, että lasta hoidetaan kotona, jos siihen on mahdollisuus.

Koulun viestinnässä oppilaille ja huoltajille tärkein viestikanava on Wilma-järjestelmä, jonka avulla etäopetuksen ohjeet jaetaan. Pienempien oppilaiden kohdalla huoltajan antaman avun merkitys korostuu.

Ylioppilastutkinnon kokeet toteutetaan 13.3.2020 julkaistussa tiivistetyssä aikataulussa 23.3.2020 mennessä huomioiden terveysviranomaisten antamat määräykset.

Muut kunnan palvelut 18.3.2020 alkaen

Kaikki Teuvan kunnan tilat suljetaan yleisöltä keskiviikosta 18.3.2020 lähtien, pois lukien opetuksen ja varhaiskasvatuksen tarvitsemat tilat sekä Teuvan kunnan asiointipiste (Teakin toimitilat, Rasintie 1 A).

Asiointipiste toimii ja palvelee keskiviikosta 18.3.2020 alkaen rajoitetusti ja ennakkoon tehdyllä ajanvarauksella. Asiointi ensisijaisesti puhelimitse tai sähköisesti. Asiointipisteen puhelinnumero on 040 770 3000, sähköpostiosoite on kunta@teuva.fi. Teuvan kunnalle tai Kelalle osoitetun postin voi jättää Teakin toimitilojen pääoven läheisyydessä olevaan postilaatikkoon.

Mikäli kunnan työntekijän henkilökohtainen tapaaminen asioinnin hoitamiseksi on välttämätöntä, sovi aika etukäteen. Teuvan kunnan henkilöstön yhteystiedot löytävät verkkosivuilta teuva.fi/yhteystiedot

Uimahalli ja kuntosali, muut liikuntatilat, kansalaisopisto sekä nuorisotila on suljettu. Kaikkien yhdistysten ja muiden toimijoiden toiminta kunnan tiloissa on keskeytetty.

Uinti- ja kuntosalikorttien mahdolliset hyvitykset käsitellään myöhemmin.

Teakin ja terveyskeskuksen lounasravintolat palvelevat ainoastaan niiden tiloissa työskenteleviä henkilöitä.

Ikäihmisten kotiateriapalvelu toimii normaalisti.

Teuvan kirjasto on suljettu

Kaikkien aineistojen eräpäivä siirretään sulun jälkeiseen aikaan aineistolajista riippumatta. Sakkomaksuja ei peritä kiinniolon ajalta.

Varauksia ei kuljeteta, eikä niitä voi noutaa 18.3.-13.5.2020 välisenä aikana.

Lainoja voi palauttaa palautusluukusta.

Eepos-kirjastot palvelevat puhelimitse, sähköpostilla ja chatin kautta.

Verkkokirjasto eepos.finna.fi-palvelu on käytettävissä, jossa on myös lisätietoa ja ohjeistusta.

Terveydenhuollon ohjeistus

Toimintaohjeet koronavirustartuntaa epäiltäessä ja ajankohtaista tietoa sosiaali- ja terveyspalveluiden toiminnasta löydätte Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän kotisivuilta, www.llky.fi

Vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä on kielletty.

Ulkopuolisten vierailut hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaaloissa on kielletty. Tapauskohtaista arviointia voidaan tässä suorittaa.

Seuraa ajankohtaista viestintää

Teuvan kunnassa seurataan koronavirustilanteen kehittymistä tiiviisti yhteistyössä Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän kanssa. Valmistaudumme toimimaan tilanteen vaatimalla tavalla. Teuvan kunta viestittää vaikutuksista eri palveluihin verkkosivuilla teuva.fi sekä sosiaalisessa mediassa.

Lisäksi ei voi liikaa korostaa jokaisen omaa vastuuta, jos sinulla on vähäisiäkään flunssaoireita, pysy kotona! Vältä tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. Julkiset kokoontumiset rajoitetaan kymmeneen henkilöön.

 

Lisätietoja:

kunnanjohtaja Veli Nummela, p. 046 850 7700
vt. hallintojohtaja Pia Valtonen, p. 040 630 2505
sivistysjohtaja Pauliina Niemi, p. 050 386 4611

Koulunkäyntiin liittyvät asiat:
rehtorit:
Reijo Sjöblom, esiopetus ja yhtenäiskoulun luokat 1-6, p. 0500 338434
Leena Hietaharju, Äystön koulu, p. 046 8555015
Soile Mäntymäki, Perälän koulu p. 040 7614237
Maija-Liisa Saksa, yhtenäiskoulun luokat 7-9, p. 050 3864665
Päivi Viitanen, lukio, p. 040 1201522
Varhaiskasvatuspalveluihin liittyvät asiat: varhaiskasvatusjohtaja Leena Kittilä, p. 050 386 4650

_______________

 

Tiistai 17.3.2020 kello 8.00

Palvelut (kirjasto, uimahalli, asiointipiste, koulut) toimivat tänään normaalisti. Kunnan johtoryhmä kokoontuu aamulla ja päätöksistä tiedotetaan sen jälkeen. Seuraa nettisivujen www.teuva.fi Ajankohtaista-palstaa.

Opetukseen liittyvässä viestinnässä ensisijainen kanava on Wilma.
Terveysasioista viestitään LLKY:n nettisivuilla www.llky.fi.

Toivomme rauhallisuutta ja lähimmäisistä huolehtimista. Tilannetta seurataan herkeämättä!
_______________
 
 

Maanantai 16.3.2020 kello 20.20

Hallituksen ohjeen mukaisesti ti 17.3 on normaali koulupäivä ja ke 18.3. alkaen oppilaan tulee siirtyä etäopiskeluun. Tärkein viestikanava on Wilma. Ylioppilastutkinnon kokeet järjetetään tiivistetyssä aikataulussa.

Suomen hallitus päätyi tänään koulujen osittaiseen etäopetukseen siirtymiseen tulevasta keskiviikosta alkaen.

Huomenna tiistaina 17.3.2020 on normaali koulupäivä. Keskiviikkoaamulla 18.3.2020 oppilaan tulee olla kotona lukujärjestyksen mukaisesti valmiina päivän työhön.

Poikkeuksellisesti kuitenkin järjestetään koulussa järjestettävä esiopetus sekä perusopetuksen 1–3 -luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville. Näissä tapauksissa pyydämme huoltajaa ottamaan yhteyttä rehtoriin. Valtioneuvosto kuitenkin suosittaa, että lasta hoidetaan kotona, jos siihen on mahdollisuus.

Tärkein viestikanava on Wilma. Sen kautta opettajat antavat ohjeita tehtävistä. Pienempien oppilaiden kohdalla huoltajan antaman avun merkitys korostuu. Isommilla oppilailla voi olla myös muita oppimisympäristöjä esim. Google Drive ja Classroom. Pyrimme käynnistämään myös virtuaalisen etäopetuksen. Tällöin oppilaat voivat mahdollisuuksien mukaan käyttää tietokoneita, joissa on kamera ja äänimahdollisuus, puhelimella ja tabletillakin yhteyden saa muodostettua. Jos osaa, niin voi ladata jo valmiiksi puhelimeen tai tablettiin Googlen Meet/Hangouts -ohjelman, jotka ovat käytettävissä etunimi.sukunimi@teuvankoulut.fi -tunnuksen kautta. Järjestelemme parhaillaan mahdollisuutta lainata koululta laitteita tähän yhteydenpitoon. Kartoitamme kotien mahdollista laitetarvetta myöhemmin.

Opettajilta tulee ohjeet wilmalla ja niitä ryhdytään toteuttamaan. Opettajat neuvovat viestissään, miten oppilas voi palauttaa tehdyn työn. Pienimmillä oppilailla se voi olla huoltajan kuittaus tehdystä tehtävästä, vanhemmat oppilaat voivat käyttää eri kanavia niiden taitojen mukaan, joita on totuttu käyttämään.

Ylioppilastutkinnon kokeet toteutetaan 13.3.2020 julkaistussa tiivistetyssä aikataulussa 23.3.2020 mennessä huomioiden terveysviranomaisten antamat määräykset.

Muista kunnan palveluista ajantasaiset tiedot ajantasaiset tiedot päivittyvät kunnan nettisivuille ja some-kanaviin.

Pauliina Niemi
sivistysjohtaja
Teuvan kunta
p. 050 386 4611
pauliina.niemi@teuva.fi
_______________

 

Perjantai 13.3.2020 klo 13.00

Koronavirusepidemian vuoksi Teuvan kunnan johtoryhmän 13.3.2020 päätöksellä peruutetaan

 • Teuvan kansalaisopiston ryhmät sekä
 • kunnan järjestämät liikunta- ja harrasteryhmät

16.3.2020 alkaen toistaiseksi.

Seuraamme koronavirustilannetta ja väliin jäävät kerrat pyritään pitämään myöhemmin keväällä.
Kevätnäyttelyn kohtalo ratkaistaan myöhemmin.
_______________

 

Perjantai 13.3.2020

Teuvan kunnassa on annettu kaikkien oppilaiden huoltajille 13.3.2020 seuraava tiedote:

Seuraamme Teuvan kunnassa ja kouluissa korona-virustilannetta kaiken aikaa ja varaudumme eri vaihtoehtoihin.

Tänään 13.3.2020 olemme antaneet oppilaille ja opiskelijoille ohjeeksi, että ottavat kaikki oppikirjat, vihot ja muut välineet kotiin varmuuden vuoksi.

Lisäksi maan hallituksen suosituksen mukaisesti edellytämme, että ulkomailta palaavien lasten, nuorten ja opiskelijoiden tulee sopia kouluun palaamisen ajankohdasta ja poissaolosta (kaksi viikkoa) yhdessä rehtorin kanssa.

Jatkossa toistaiseksi vain välttämättömät tilaisuudet toteutetaan.

Muistutetaan kodeissakin edelleen oikeasta käsienpesutavasta sekä yskimisestä. Koululla muistutamme oppilaita myös ruokalahygieniasta ruoanottotilanteessa.

On hyvä seurata Wilmaa mahdollisten lisäohjeiden saamista varten.

Lisäksi varhaiskasvatuksen henkilöstö on ohjeistanut vanhempia asiassa.
_______________

 

Perjantai 13.3.2020

 

Ylioppilastutkintolautakunta on yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa päättänyt aikaistaa reaaliaineiden koepäiviä. Katso alta uusi aikataulu. 

 

Ylioppilastutkintolautakunta on yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa päättänyt aikaistaa kevään 2020 kolmannelle tutkintoviikolle sijoitetut reaaliaineiden koepäivät niin, että reaaliaineiden kokeet kirjoitetaan jo toisella tutkintoviikolla tiistaina 17.3. ja torstaina 19.3.

Menettelyllä pyritään turvaamaan tutkinnon järjestäminen, jotta mahdollisimman moni kokelas saa tutkinnon suoritettua.

Tutkinnon aikataulua tiivistetään siten, että saamen äidinkielen kieltä lukuun ottamatta tutkinto järjestetään 20.3. mennessä. Tiivistäminen toteutetaan siirtämällä reaalikokeiden (uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede, terveystieto, psykologia, filosofia, historia, fysiikka, biologia) suorituspäivät viikkoa aikaisemmaksi eli 17.3. ja 19.3.

Uusi aikataulu kevään ylioppilastutkinnon jäljellä oleville koepäiville on:

 • ma 16.3. toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä oppimäärä
 • ti 17.3. (siirretty 24.3. päivästä) uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede, terveystieto
 • ke 18.3. matematiikka, pitkä ja lyhyt oppimäärä
 • to 19.3. (siirretty 26.3. päivästä) psykologia, filosofia, historia, fysiikka, biologia
 • pe 20.3. vieras kieli, pitkä oppimäärä (englanti, ranska, espanja, saksa, venäjä)
 • ma 23.3. saamen äidinkielen koe

Lue koko tiedote

Teuvan lukio tiedottaa asiasta Wilman kautta.
_______________

 

Maanantai 9.3.2020

Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä on antanut toimintaohjeet koronavirustartuntaa epäiltäessä.

Yleisötiedote Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueelle.

Valtakunnallista tiedotusta voi seurata Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta.