07.08.2020

Koulut alkavat Teuvalla 13.8.2020

Koulutyö alkaa Teuvalla torstaina 13.8.2020. Opetuksen järjestämisen lähtökohtana on lähiopetus.

Tulevaa lukuvuotta on valmisteltu ottaen huomioon koulutilojen siivouksen tehostaminen, tarpeettomien lähikontaktien välttäminen, käsi- ja yskimishygienian sekä tilojen järjestäminen tavallista väljemmin esim. kouluruokailussa.

Jo ensimmäisenä koulupäivänä kokoonnutaan koulun pihalle oman luokan kesken. Muita arjen käytänteitä käydään läpi oppilaiden kanssa ensimmäisten koulupäivien aikana. Tarvittaessa siirrymme tiukempaan luokkien erillään pitämiseen.

Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä THL:n mukaan varhaiskasvatukseen tai kouluun ei jatkossa saa tulla hengitystieinfektio-oireisena ennen kuin mahdollinen koronavirustartunta on suljettu pois testeillä.

Koulun henkilöstö ei ohjaa koronatestiin, vaan sen tarpeen arvioi terveydenhuolto. Jos on epäily koronavirustartunnasta, tulee huoltajan ottaa yhteys terveyskeskuksen kiirevastaanottoon (06 24133200). Hoitaja tai lääkäri arvioi, mitä näytteitä otetaan ja antaa ohjeet joko DRIVE IN -pisteelle tai terveyskeskukseen H-käytävälle. Kaikki näytteet otetaan Kauhajoella. Covid ja muu nielunäyte otetaan DRIVE IN-kaistalla eli asiakas ei poistu autostaan.

Etäopetukseen voidaan syksyn aikana siirtyä paikallisesti tai alueellisesti vain, jos yhdessä tartuntatautiviranomaisen kanssa päätetään, että se on välttämätöntä.

06.08.2020

Teuvalle rakennetaan ulkokuntosalipuisto uimahallin viereen - kuntalaiset ovat äänestäneet voittajan osallistuvan budjetoinnin äänestyksessä

Teuvan kunnassa on toteutettu osallistuvaa budjetointia toisen kerran. Toimenpiteet kohdistettiin tänä vuonna ikäihmisiin. Kunnanhallitus vahvistaa ensi maanantain 10.8.2020 kokouksessaan eniten kuntalaisten ääniä saaneen idean toteutettavaksi. Siinä tehdään ulkokuntosalipuisto uimahallin viereiseen maastoon.

Osallistuvan budjetoinnin 30 000 euron määrärahalla hankitaan ikäihmisille tarkoitettuja ulkokuntosalilaitteita noin yhdeksän kappaletta, joita käyttämään mahtuu yhtä aikaa noin 15 henkilöä. Ulkokuntosalilaitteiden alue pohjustetaan kulutusta kestävällä materiaalilla. Osallistuva budjetointi rahoitetaan Maija ja Johannes Keskin testamenttirahoituksella.

 

 

Osallistuvan budjetoinnin äänestys toteutettiin Teuvan kunnan verkkosivuilla sekä Tejuka-lehdessä julkaistuilla äänestyslomakkeilla kesäkuun aikana. Ääniä annettiin yhteensä 324 kappaletta. Osallistuvan budjetoinnin ideahaku oli avoinna tammi-helmikuun ajan. Ideoita haettiin sähköisesti Teuvan kunnan verkkosivuilla, mutta niitä sai jättää myös paperilla kunnan eri toimispisteissä. Ideoita jätettiin yhteensä 38 kappaletta.

Hyvinvointivaliokunta toimi ideoiden käsittelyssä esiraatina, muodostaen ideoista toteuttamiskelpoisia projekteja, jotka etenivät äänestysvaiheeseen asti. Osa ideoista karsiutui, mikäli ne eivät esimerkiksi vastanneet osallistuvan budjetoinnin tavoitteita tai talousarviovarausta. Hyvinvointivaliokunta työsti seuraavat noin 30 000 euron ideakokonaisuudet äänestykseen:

 1. Kuntoportaat ja näköalatasanne sekä riksapyörät
 2. Teuvan kirjaston muuttaminen omatoimikirjastoksi
 3. Maksuttomat uimahalli- ja kuntosalikäynnit 65 vuotta täyttäneille
 4. Ulkokuntosalipuisto uimahallin viereen
 5. Senioreille seuraa ja apua

Teuvan kunnassa on toteutettu ensimmäinen osallistuvan budjetoinnin kokeilu viime vuonna. Silloin ideoita haettiin Teuvan kuntastrategian painotuksen mukaisesti, eli niiden tuli kohdistua lapsiin ja nuoriin. Voittajaidea oli jokirannan läheisyyteen, keskustan alueelle rakennettu noin kilometrin pituinen merkitty reitti. Reitti ei ole vielä kokonaisuudessaan valmis. Viime vuotisen osallistuvan budjetoinnin kokeilun saaman palautteen perusteella se koettiin toimivaksi ja osallistavaksi, joten sen toteuttaminen uudelleen kohdistuen eri-ikäiseen kuntalaisryhmään oli perusteltua.

Lisätiedot: kunnanjohtaja Veli Nummela, p. 046 850 7700, vt. hallintojohtaja Pia Valtonen, p. 040 630 2505.

29.05.2020

Teuvan kirjaston avaaminen asiakkaille 1.6. alkaen

TEUVAN KIRJASTON AVAAMINEN ASIAKKAILLE 1.6.2020 ALKAEN

  • Kirjasto on avoinna 1.6. – 12.6. ma-ti klo 12-17, ke-to klo 12-16 ja pe klo 12-17.
   • 15.6. palataan normaaliin aukioloaikaan, jolloin ma-ti kirjasto on auki klo 12-19.
  • Riskiryhmille ei ole omaa aukioloaikaa, vaan jatkamme kirjakassien tekemistä heille, jotka eivät halua tulla kirjastoon sisälle. Varaukset tehdään verkkokirjastossa eepos.finna.fi, sähköpostilla kirjasto@teuva.fi tai puhelimitse 040-126 3276. Noutoajat sovitaan erikseen ja ne ovat aukioloaikojen mukaan. Ota yhteys kirjastoon.
  • Asiakastietokoneet ja muut laitteet eivät ole käytössä toistaiseksi. Myöskään asiakkaille tarkoitettuja koreja ei ole käytettävissä.
  • Kehotamme asiakkaita huolehtimaan turvaväleistä ja käsihygieniasta. Jotta kirjaston tiloissa voi oleilla väljästi, kirjaston kalustusta on toistaiseksi vähennetty. Pyydämme, ettei kirjastoon tulla sairaana.
  • Emme käsittele toistaiseksi käteistä rahaa.
  • Asiakaspalvelutilanteessa pyrimme välttämään turhaa kontaktia.

Kun toimimme yhteispelillä, niin saamme kyllä homman toimimaan. Tervetuloa kirjastoon!

26.05.2020

Postilaatikkopyöräilyt

Kunnan liikuntapalvelut haastaa kaikenikäiset ja -kuntoiset pyöräilemaan ja liikkumaan! Tulosta tästä kuntokortti

Postilaatikkopyöräilyt pyöräillään 1.6. - 30.9.2020. Suoritukset kirjataan tänä vuonna henkilökohtaiseen kuntokorttiin. Korttiin ruksataan 1 suoritus/päivä.
Suoritus edellyttää 30 minuutin pyöräilyä, sauvakävelyä, hölkkää, rullaluistelua, kävelyä tai jotakin muuta omavalintaista liikuntaa. Kuntokortteja on saatavilla kirjaston aulassa 1.6. alkaen. Kortin voit myös tulostaa kunnan verkkosivuilta www.teuva.fi/ajankohtaista , jos tulostaminen ei onnistu, ota yhteyttä Annukka Käkelä puh. 050 386 4607.
Polkupyörä arvotaan kauden loputtua teuvalaisten kuntoilijoiden kesken, joilla on vähintään 20 suoritusta kuntokortissa. Kortit palautetaan 5.10. mennessä arvontaa varten kunnan asiointipisteen postilaatikkoon (Rasintie 1 A).
Postilaatikkojen paikat ovat samat kuin ennenkin, mutta liikkua voit myös luonnossa ja metsissä,  muistaen pitää turvavälit muihin ihmisiin.

1.  Kauppila, entisen kaupan seinä
2.  Riippi, Nuorisoseura
3.  Nori, Kotkan oikoonen
4.  Horo, Nuorisoseura
5.  Perälä Nuorisoseura
6.  Äystö, Nuorisoseura
7.  Karijoentie, Niemenmaan risteys (Karijoen puolella kuntarajasta)
8.  Kirkonkylä, Uimahallin seinä
9.  Kirkonkylä, Lehtiharjun pururata
10. Luovankylä, Entisen kaupan risteys
11. Luonto-Parra, Ilmoitustaulu
12. Kirkonkylä, Kaarihovi

 

03.04.2020

Teuva-sovellus on nyt ladattavissa!

Teuva-sovellus on nyt ladattavissa!

 

Ilmainen Teuva -mobiilisovellus tuo ajankohtaiset tiedot Teuvan tapahtumista, palveluista ja uutisista puhelimeen ja tablettiin helppokäyttöisellä ja laitteiden ominaisuuksia tehokkaasti hyödyntävällä tavalla.

 

Enää ei tarvitse miettiä: ”Mistäs ne tiedot löytyivätkään?” Käyttäjät pystyvät parilla sormen hipaisulla esimerkiksi tarkistamaan kunnan säätiedot, -tapahtumat, verkkouutiset, työpaikat, nähtävyydet ja aloittamaan puhelun tai navigoinnin haluamaansa kohteeseen.

 

Teuvan sovellus on tarkoitettu kaikkien kuntalaisten, matkailijoiden, mökkiläisten ja vierailijoiden käyttöön. Kuntalainen voi löytää sovelluksen kautta itselle täysin uusia palveluita omalta paikkakunnalta tai sovelluksen kautta on mahdollista antaa kunnalle palautetta. Matkalaiset ja vierailijat löytävät kootusti tietoa käyntikohteista, majoituspalveluista ja aktiviteeteista.

 

Kunnan kannalta sovellus toimii erittäin tehokkaana viestintäkanavana; sovelluksen lataajille voidaan lähettää jopa tarkasti määritetylle GPS-alueelle reaaliaikaisesti push-viestinä esimerkiksi kuulutuksia, tiedotteita tai varoituksia. PUSH-viestit hyväksymällä voit siis vastaanottaa tiedotteita ja viestejä Teuvan kunnalta!

 

Sovellus on ladattavissa älypuhelimille ja tableteille – lataa omasi:

 

APPLE APP STORE (iOS-laitteet):

https://apps.apple.com/fi/app/teuva/id1501387573?l=fi

 

GOOGLE PLAY STORE (Android -laitteet):

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.app_teuva.layout

 

Sovellus löytyy nimellä ’Teuvan kunta’.

 

 

Puuttuuko yrityksesi/yhdistyksesi sovelluksesta? Onko yritystiedoissasi päivitettävää?

 

Kaikilla yrityksillä ja yhdistyksillä on mahdollisuus päästä mukaan sovellukseen. Sovelluksen sisälle on rakennettu yrityksiä varten kaksi lomaketta; sekä tietojen lisäyspyyntö että tietojen korjauspyyntö -lomake. Ensisijaisena toiveena on, että yritykset käyttäisivät näitä lomakkeita. Lomake ohjautuu sellaiselle henkilölle, jolla on valtuudet tehdä sovellukseen muutoksia. Lisäys- ja korjauspyynnöt käsitellään mahdollisimman pian!

 

18.02.2020

Varhaiskasvatuksen lyhytaikaiset sijaiset

Varhaiskasvatuksen lyhytaikaiset sijaiset

Teuvan kunta, Varhaiskasvatus
_____________________________________________________________________

Haku päättyy: 31.7.2021 15:00         Työsuhteen kesto: Määräaikainen
Ilmoitus jätetty: 17.2.2020 00:00       Työn luonne: Kokoaikatyö, Osa-aikatyö, Vuorotyö
_____________________________________________________________________

Tehtävän kuvaus

Tarvitsemme sijaisia varhaiskasvatuksessa erilaisiin lyhytaikaisiin sijaisuuksiin: lastenhoitaja, varhaiskasvatuksen opettaja, avustaja, ryhmäperhepäivähoitaja, perhepäivähoitaja.
Sijaisuudet voivat olla pituudeltaan yhdestä päivästä aina pidempiin määräaikaisiin tehtäviin.

Kelpoisuusvaatimukset määräytyvät varhaiskasvatuslain 540/2018 mukaan.
Lyhytaikaisissa sijaisuuksissa myös muodollisesti epäpätevät hakijat voidaan ottaa huomioon sijaistarpeita täytettäessä.
Sijaisena toimivien tulee esittää nähtäväksi lain 504 / 2002 edellyttämä hyväksyttävä rikosrekisteriote, mikäli sijaisuuksien yhteen laskettu aika vuoden aikana ylittää kolme kuukautta.

Haastatteluun kutsuttaessa tarkistamme tarvittavat todistukset.

Varhaiskasvatus on siirtynyt sähköisen rekrytoinnin käyttöön sijaisten rekrytoinnissa. Mikäli olet kiinnostunut sijaisuuksistamme täytäthän hakemuksesi osoitteessa www.kuntarekry.fi .


Työ alkaa:    sopimuksen mukaan
Palkkaus:    KVTESin mukaan
Työavain:    278717

Yhteystiedot:

Varhaiskasvatusjohtaja Leena Kittilä, puh. 050 3864 650
Varhaiskasvatuksen alue-esimies Heidi Viitanen, puh. 046 8555 031
Varhaiskasvatuksen alue-esimies Kristina Gråbbil, puh. 046 8555 024

 

10.04.2019

Tiekunnille tiedoksi; ilmoitusvelvollisuuksia

Ilmoitusvelvollisuuksia

Tiekuntien tulee ilmoittaa Maanmittauslaitoksen yksityistierekisteriin tiekuntansa yhteystiedot. Se tapahtuu MML:n kotisuvujen kautta erityisellä lomakkeella, joka löytyy mm. täältä.

Toinen ilmoitusvelvollisuus koskee kaikkia yksityisteitä.Yksityistielaki edellyttää, että tiekunnat ja myös järjestäytymättömät tiet toimittavat Digiroadiin tietoja liikenteen ja tien rajoituksista. Digiroad on Liikenneviraston (1.1.19 alkaen Väylävirasto) kansallinen tie- ja katutietojärjestelmä. Tietoja käyttävät mm. navigaattorifirmat, pelastustoimi sekä myös metsäteollisuuden ja maitokuljetusten reittisuunnittelijat. On siis hyvä, että myös yksityisteistä tiedot ovat kohdallaan.

Toimitettavia tietoja ovat; tiedot pysyvistä painorajoituksista sekä tiedot liikenteen kielloista ja rajoituksista (esim. moottoriajoneuvolla ajo kielletty) ml. mahdolliset lisäkilvet (esim. tonteille ajo sallittu). Lisäksi tulee toimittaa kopio kunnan suostumuksista em. merkkeihin. Tiedot tulee toimitaa myös tapauksessa, että tiellä ei ole mitään rajoituksia.

Tiedot Digiroadiin toimitetaan sähköpostitse info@digiroad.fi. Jossakin vaiheessa tullee sähköinen lomake Digiroad-sivulle, joka parhaiten löytyy googlaamalla ’digiroad’. Digiroadiin pääsee myös osoitteella www.liikennevirasto.fi/yksityistiet (1.1.19 alkaen www.vayla.fi/yksityistiet).