25.03.2022

Yksityisteitä voidaan parantaa avustuksen avulla

Yksityistieavustuksella tiekunnat voivat parantaa ja korjata yksityisteitä. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus myöntää avustusta Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan alueille.

- Tällä hetkellä avustusta on hyvin käytettävissä, toteaa liikenteen hallinnan asiantuntija Mikael Björses Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta. Björses jatkaa, että avustuksen hakeminen on helppoa. Tärkein kriteeri avustukselle on se, että hakijana on tiekunta.

Mihin avustusta voi hakea?

Avustusta voi hakea yksityisteiden parantamiseen. Siltojen korjaamisen avustus on 75 % kustannuksista. Lisäksi avustusta kohdennetaan teiden kantavuuden parantamiseen ja tulva- ja routavaurioiden korjaamiseen. Avustusmäärä näissä on n. 50 %. Avustettavan hankkeen kustannusarvio pitäisi olla minimissään 10 000 euroa.

Yksityistieavustuksista, avustuskelpoisuudesta ja muusta asiaan liittyvästä löytyy lisätietoa ELY-keskuksen verkkosivuilta https://www.ely-keskus.fi/yksityistieavustukset. Sivustolta löytyy myös hakemiseen tarvittavat ohjeet, lomakkeet ja yhteystiedot.

Vuosittain avustuksia on myönnetty noin miljoona euroa. Avustuskohteet ovat nähtävillä ELY-keskuksen verkkosivuilla.

Yhteyshenkilöt

Mikael Björses
Liikenteen hallinnan asiantuntija
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus
Puh. 0295 027 711

Siltojen korjaamisen avustus on 75 % kustannuksista.