Vesi- ja viemäriverkoston vikailmoitus

Häiriötilanteessa ota yhteyttä

Päivystys, puh. 050 381 1864
Harri Nisula, puh. 0500 386 500
Antti Nisula, puh. 040 653 3345

Yleisimmät ongelmatilanteet

Vikaa vesimittarissa

Vesimittaria on syytä tarkkailla myös lukemapyyntöjen välisenä aikana, sillä esim. piilovuodot voi selvittää seuraamalla kiinteistön vesimittaria. Jos vesimittari pyörii, vaikka kiinteistössä ei ole vedenkäyttöä tarkkailuhetkellä, voi kyseessä olla vesijohtovuoto. Ole tällöin yhteydessä LVI-liikkeeseen vuoden paikallistamiseksi.

Jos epäilet, että vesimittarisi näyttää virheellistä lukemaa tai se on rikki ole yhteydessä päivystysnumeroon 050 381 1864.

Vesimittarin tai tontinjohdon jäätyminen

Jos epäilet vesimittarin tai tontinjohdon jäätyneen, sulje mittariventtiili ja soita 050 381 1864. Vesimittarin ja tontinjohtojen sulattaminen on aina ammattilaisen hommaa. Jäätyneen mittarin voit tunnistaa siitä, että vettä ei tule, vesimittari vuotaa reilusti tai vesimittarin lasi tai kansirengas on haljennut.

Vesimittarin ääni

Vettä käytettäessä kiinteistön putkistoista kuuluu normaalitilanteessakin virtausääni. Kun kiinteistössä avataan tai suljetaan vesihana nopeasti, takaiskuventtiilistä voi tulla kovakin ”paukahdus”. Tämä on normaalia vesijohtoputkistossa tapahtuvasta paineenvaihtelusta johtuva ääni.

Veden laatuhäiriöt

Jos havaitset vikaa veden laadussa, juoksuta vettä runsaasti kaikista hanoista noin 10 minuuttia ja tarkkaile veden laadun muutoksia. Jos juoksutus ei paranna veden laatua ota yhteyttä.

Harmaan samea vesi

Harmaus tai maitomainen sameus vedessä on ilmaa, joka purkautuu hieman lämmenneestä vedestä pininä kuplina. Seistessään vesi kirkastuu alhaalta ylöspäin parissa minuutissa. Ilmiö on luonnollinen ja vaaraton.

Hanavesi ajoittain ruskeaa

Jos vesi on ruskeaa, juoksuta vettä runsaasti kaikista hanoista noin kymmenen minuuttia ja tarkkaile veden laadun muutoksia. Kun vesi kirkastuu juoksuttamalla, se on taas turvallista juotavaa.

Useimmiten veden ruskea väri johtuu talon putkistosta irtoavasta rautasakasta. Toisinaan ruostetta voi joutua veteen vesijohtoverkoston korjaustöiden ja vedenjakelukatkosten aikana.

Ruoste voi liata pyykkiä ja tukkia hanojen poresuuttimia. Jos pyykinpesukone on päällä vedenjakelukatkoksen alkaessa, pysäytä pesukone ja sulje koneeseen yhteydessä oleva vesihana. Laita pyykinpesukone päälle vasta sen jälkeen, kun hanasta tuleva vesi on väritöntä ja kirkasta.