Lehdet

Lehtisali

Teuvan kirjastoon tilataan sanoma- ja aikakauslehtiä. Aikakausehdet ovat lainattavissa ja varattavissa uusinta lehteä lukuunottamatta. Lasten ja nuorten lehdet ovat alakerrassa nuorten osastolla.

Aikauslehtiä säilytetään lehtilistassa olevan säilytysajan sekä kunnon mukaan. Muutokset säilytysaikoihin ovat mahdollisia. Varastossa on myös lehtiä, joita ei enää tilata Teuvan kirjastoon, mutta ovat kuitenkin lainattavana. Kaikista lehdistä ei ole täydellisiä vuosikertoja ja joitain vuosikertoja voi puuttua välistä kokonaan. Alla olevasta listasta voi tarkistaa mitä lehtiä säilytyksestä löytyy.

Sanomalehtiä säilytetään noin yksi kuukausi, paikallisia lehtiä pidempään. Tejuka-lehti on säilytetty pysyvästi, niin kauan kuin sitä kirjastolle tilattu.

Kirjaston lehtisalissa on luettevana myös ilmaisjakelulehtiä, joita ei ole luetteloitu kirjaston tietokantaan. Näistä lehdistä säilytetään luettavana yleensä kaksi tuoreinta. Vanhemmat hävitetään.

Teuvan kirjastoon tilattavat lehdet. (PDF)

Jatkuvasti säilytettävät lehdet. (PDF)

Säilytetyt, mutta ei enää tilauksessa olevat lehdet. (PDF)

 

 

 

 


Lue kotimaisia sanomalehtiä tuoreeltaan digitaalisena näköispainoksena

Kotimaisten sanomalehtien tarjonta lisääntyy Teuvan kirjastossa jatkuvasti. Digitaalisten näköislehtien ePress-palvelu on ollut käytössä Teuvan kirjaston asiakkaille jo jonkin aikaa ja lehtiä voi lukea kirjaston lehtisalin tietokoneella tai iPadilla. Lehti on siis aivan sama kuin paperipainos, mutta sähköisessä muodossa.

Palvelussa on tällä hetkellä yli 200 sanomalehteä. Joukossa on pieniä paikallislehtiä kuten Tejuka ja Kurikka-lehti, mutta myös laaja valikoima suurempia päivälehtiä kuten Ilkka-Pohjalainen, Helsingin Sanomat, Turun Sanomat, Kaleva, Lapin Kansa, Satakunnan Kansa ja Maaseudun Tulevaisuus.

Ja mikä parasta, kaukaisetkin maakuntalehdet ovat ePress-palvelun kautta luettavissa heti tuoreeltaan, kun paperiversio tulee kirjastolle vasta seuraavana päivänä tai myöhemmin.

Lehtien lukeminen on erittäin helppoa. Palvelu ei vaadi rekisteröitymistä eikä kirjautumista.

Henkilökunta auttaa tarvittaessa mielellään. Tervetuloa kokeilemaan.


 

 

 

 


Aikakauslehtien eMagz-palvelussa on tarjolla kotimaisia aikakauslehtiä sekä iltapäivälehdet vapaasti luettavana kirjastossa. Palvelun toimintaperiaate on samankaltainen kuin ePressisäkin ja se toimii kirjaston lehtisalin tietokoneella että iPadilla.

Lehtiä on tarjolla yhteensä 14 kappaletta. Lehtilistaa päivitetään vuosittain.
Tämänkin palvelun toiminnoissa henkilökunta avustaa tarvittaessa.


eMagz tarjoaa myös etäkäyttöisen palvelun, jossa on eri lehtiä kuin kirjastossa käytössä olevassa eMagz-palvelussa. Etäpalveluun pääset missä ja milloin vain, kun sinulla on Eepos-kirjastokortti sekä henkilökohtainen pin-koodi. Ne saat lähimmästä Eepos-kirjastosta.

Etäpalvelun eMagz toimii osoitteessa eepos.emagz.fi.

Lehtiä on tarjolla yhteensä 27 kappaletta, mukana myös sanomalehdet Ilkka-Pohjalainen, Maaseudun Tulevaisuus ja Vasabladet.

eMagz-palveluissa olevat lehdet. (PDF)