Teuvan kirjaston Digitointitila

Digitointitila

Teuvan kirjaston Digitointitila ja käyttösäännöt.

Teuvan kirjasto tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden digitoida VHS-kasetteja, dioja, negatiivejä sekä paperikuvia Digitointitilassa.

Digitointitilan käyttösäännöt

1. Palvelu on ilmainen kirjaston asiakkaiden itsenäiseen käyttöön. Tila on tarkoitettu asiakkaille, joilla on lainausoikeus Eepos-kirjastoissa.

2. Digitointitilassa voi:

  • muuntaa VHS-videoita digitaaliseen muotoon
  • skannata dioja, negatiiveja sekä paperikuvia ja dokumentteja (Pieniä määriä asiakirjoja voidaan skannata myös kirjaston kopiokoneella. Tällöin pyydä henkilökuntaa apuun. Kopiokone on kirjaston henkilökunnan tiloissa.)
  • polttaa työt CD- tai DVD-levyille
  • tallentaa työt muistitikulle tai omalle ulkoiselle siirrettävälle kovalevylle.

3. Suosittelemme käyttämään DVD-R –tyypin levyjä onnistuneen lopputuloksen takaamiseksi. Asiakas hankkii levynsä itse, kirjasto ei myy levyjä.

4. Digitointitilaa voi käyttää kirjaston aukiolopäivinä. Ma – ti klo 10:00 – 18:00. Ke – to klo 9:00 – 15:00. Pe klo 12:00 – 16:00. Tilan voi varata 1-4 tunniksi kerrallaan. Korkeintaan kolme varausta kerralla / henkilö. Varaukset voi suorittaa kirjaston neuvonnassa tai soittamalla 040-126 3276. Ensimmäisen käyttökerran yhteydessä asiakkaille annetaan tarvittaessa opastus laitteiden ja ohjelmistojen käyttöön.

5. Digitointitila sijaitsee kirjaston kotiseutukokoelman yhteydessä. Asiakas pääsee tilaan henkilökunnan ohjaamana. Tila ei ole lukittava, mutta sijaitsee henkilökunnan tiloissa, joihin muilla asiakkailla ei ole pääsyä vapaasti. Poistuttaessa digitointitila on siistittävä ja jätettävä valmiiseen kuntoon seuraavaa asiakasta varten.

6. Digitointitilan työasemien asetusten muuttaminen ja omien ohjelmistojen asentaminen on kielletty. Epäsiveellisen, väkivaltaisen ja laittoman aineiston käyttö ja katselu on kielletty.

7. Käyttäjä vastaa tietojensa salassa pysymisestä ja tiedostojen tallentamisesta. Käyttäjä sitoutuu korvauksiin, jos laitteille tai ohjelmille tehdään tahallista vahinkoa tai ilkivaltaa sinä aikana, kun käyttäjä on varannut tilan.

8. Kirjasto ei vastaa asiakkaan töiden häviämisestä tai joutumisesta vääriin käsiin eikä laitteiden tai verkkoyhteyksien aiheuttamista vahingoista.