Muut palvelut

Eskarit

Kirjasto tarjoaa mm. kouluille ja varhaiskasvatukselle räätälöityjä palveluita.

Eskarilaisten kirjastoon tutustuminen

Esikoululaiset käyvät tutustumassa kirjastoon eskarivuoden aikana. Käynti sisältää lyhyen tietopaketin kirjastossa toimimisesta, kierroksen lasten osastolla, satuhetken ja lopuksi askartelun, jossa valmistetaan oma kirjanmerkki.

Kirjastonkäytön opetus

Yhtenäiskoulun 7. luokille kirjasto järjestää kirjastonkäytön ja tiedonhaun opetusta. Opetus tapahtuu kahdessa oppitunnissa. Ensin kirjastolta käydään koululla esittelemässä kirjaston sähköisiä palveluita (verkkokirjasto ja muut palvelut). Toinen kerta järjestetään kirjaston tiloissa, jossa oppilaat pääsevät tekemään aineistohakuharjoituksia käyttäen apunaan verkkokirjastoa.

Alakoulun luokille voidaan järjestää tapauskohtaisesti kirjastokäyntejä, joiden yhteydessä puhutaan myös siitä miten kirjasto toimii. Varsinaista opetusta aiheesta ei anneta kirjaston taholta.

Kirjastonkäytön oppimisen voi ottaa monelta kannalta, kuten 'Kallen ja Keijon kirjastoluokat' -animaatiosta voi nähdä.

Kirjastovierailut ryhmille

Jos olet kiinnostunut pitämään kokouksen kirjastolla tai muuten halukas tutustumaan isommalla porukalla kirjastoon ja sen palveluihin, esimerkiksi yhdistyksen tai harrasteryhmän kanssa, niin ole yhteydessä kirjastonjohtaja Aki Rossiin 040-126 3278.

Näyttelyt

Kirjastolla on mahdollisuus järjestää pienimuotoisia näyttelyitä. Ole yhteydessä kirjastonjohtaja Aki Rossiin 040-126 3278.

Rockway

Rockway on Eepos-kirjastojen yhteinen musiikkikoulu. Palvelusta voi lainata kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla musiikin verkkokursseja. Käyttöön tarvitaan tietokone/tabletti, verkkoyhteys ja sähköpostiosoite. Kurssien laina-aika on kaksi viikkoa ja niitä voi myös varata. Kurssiaineistoon kuuluu videoita, tulostettavaa oheismateriaalia ja mahdollisuus nauhoittaa omaa soittoa ja verrata sitä opettajan soittoon. Lainattavissa on mm. laulu-, piano-, rumpu- ja kitarakursseja.

Celia

Teuvan kirjaston kautta on mahdollista saada lainoja Celia-kirjastosta. Kirjaston henkilökunta auttaa rekisteröimään asiakkaan Celian tietokantaan. Teuvan kirjastolla ei ole omaa Celia-äänikirjojen kokoelmaa, mutta Eepos-kirjastojen kokoelmat ovat näiltäkin osin käytettävissä. Ensisijaisesti tarjoamme asiakkaalle mahdollisuutta kuunnella Celian äänikirjoja verkkopalvelusta suoratoistona. Rekisteröinnin yhteydessä asiakas tai hänen yhteyshenkilönsä saa halutessaan opastuksen palvelun käyttöön.

Sukututkimus

Kirjaston tiloissa kokoontuu Teuvan kansalaisopiston sukututkimuskurssi. Sukututkijoita varten kirjastolla on yläkerran käsikirjastossa mikrofilmi- sekä mikrokortti-lukulaitteita. Samassa tilassa on myös Martti Perttulan keräämä sukututkimusaineisto tietokoneella. Jos koneen kanssa tulee ongelmia tai on kysyttävää, apua antaa Risto Kauppinen 040-504 0125.