Maailman suurin keihäs

Teuvan "suuri poika", Tokion vuoden 1964 olympialaisten keihäänheiton kultamitalisti Pauli Nevala täytti vuoden 2000 syksyllä 60 vuotta. Paulin nimi ja sen myötä Teuvan Rivakan nimi on pysynyt kaikki nämä kuluneet vuosikymmenet erittäin hyvin suomalaisten ja monien ulkomaalaistenkin tietoisuudessa. Pauli on ollut ja on julkisuuden henkilö.

Paulin urotyön, keihäänheiton olympiakullan, ja hänen 60-vuotispäivänsä kunniaksi laitettiin vireille hanke, joka tarjosi Suomen kansalle, Paulin laajalle ystäväpiirille, urheiluväelle, järjestöille, yrityksille, tiedotusvälineille, Paulin ulkomaisille urheilijaystäville ja -kavereille mahdollisuuden noteerata Pauli ja hänen komea urheilusaavutuksensa vielä näin vuosikymmenten jälkeenkin ja uudella vuosituhannella.

Paulin urheilusaavutusten ja hänen 60-vuotispäivänsä kunniaksi pystytettiin Teuvalle Parran Vapaa-ajankeskukseen maailman suurin keihäs, jonka pituus on yli 24 metriä. Keihään muoto ja mittasuhteet vastaavat Paulin olympiakeihään muotoja ja mittasuhteita oikeissa suhteissa.

Keihäsmonumentin paljastettiin juhlallisesti Parrassa lauantaina 16.9.2000 klo 15.00 urheilu- ja kansalaisjuhlassa, jossa juhlapuhujana oli Olympiakomitean pääsihteeri evp., kanslianeuvos Kosti Rasinperä. Tilaisuudessa esiintyi mm. Pohjanmaan Sotilassoittokunta.