16.05.2024

Tiedote 16.5.2024: Yhtenäiskoulun sisäilmaongelmat

Teuvan yhtenäiskoulussa on todettu sisäilmaongelmia, joita on selvitetty ja korjattu aktiivisesti heinäkuusta 2023 saakka, mutta jo sitä ennen on tehty tutkimuksia ja toimenpiteitä. Yhtenäiskoulun tiloissa on päivittäin paljon eri-ikäisiä käyttäjiä, ongelma on erittäin tärkeä ja vakava.

Jatkotutkimukset ovat paljastaneet Teuvan kunnalle rakennusvirheenä pidettäviä asioita, jotka vaikuttavat sisäilman laatuun. Ala- ja yläkoulun puolilla on havaittu ilmavuotoja ja epäpuhtauksia, jotka voivat kulkeutua sisätiloihin. Alapohjien epäpuhtauslähteiden poistaminen on käytännössä lähes mahdotonta. Yläkoulun puolella urakoitsija YIT:n (aiemmin Lemminkäinen) 10 vuoden vastuu on yhä voimassa, kun taas alakoulun puolen osalta vastuuta ei enää ole.

Tarvittaviin toimiin on jo ryhdytty, mutta ongelmien ratkaisemiseksi tarvitaan monenlaisia keinoja. Sisäilmatyöryhmä on linjannut, että kunnanhallitukselle tehdään esitys jatkotoimenpiteistä. Kunnanhallitus käsittelee asiaa seuraavassa kokouksessaan 20.5.2024.

Asian etenemisestä tiedotetaan säännöllisesti.

Kiinteistöön ja sisäilmaan liittyviin kyselyihin vastaa tekninen johtaja Tommi Korpi, p. 040 612 6565, tommi.korpi@teuva.fi.