Uutiset

13.10.2020

Tilaus maantiesuolan toimittamiseksi, yksityisteiden tiehoitokunnat

Yksityisteiden tiehoitokunnat, jotka haluavat tilata suolaa kunnan yhteishankinnan yhteydessä, voivat tehdä tilauksen perjantaihin 30.10.2020 klo 12 mennessä. Tilauksia otetaan vastaan vain kirjallisesti.

Tilauslomake (internetissä täytettävä ja lähetettävä)

Tilauslomake (tulostettava, toimitus sähköpostilla kunta@teuva.fi tai Teakin sisäänkäynnin vieressä olevaan postilaatikkoon)

Teuvan kunnan yhdyskuntarakenteen toimiala toimittaa maantiesuolan yksityisteiden suolaamiseksi seuraavin hinnoin ja ehdoin.

Hinnat sis. alv 24 %
Vaihtoehto 1 (itse levitettävä) 295,90 euroa / 1000 kg
Vaihtoehto 2 (valmiiksi levitettynä) 318,00 euroa / 1000 kg


Minimitoimitus on 1000 kg (itse levitettäessä).

Tiesuola toimitetaan kyläkunnittain yhdyskuntarakennetoimialan ilmoituksen mukaan.

Erikseen toimitetusta maantiesuolaerästä kustannus + 30 %.

Ilmoituksesta toimitukseen varataan aikaa vähintään yksi viikko. Tuona aikana tiehoitokunta voi halutessaan suorittaa tien lanauksen paremman lopputuloksen savuttamiseksi.

Lisätietoja maanrakennusmestari Anna-Kaisa Riskula p. 040 641 8125.

12.10.2020

Kysely kuntalaisille osallisuudesta

Osallistaminen merkitsee kuntalaisten kuulemista palveluiden käyttäjinä. Sitä kautta he voivat vaikuttaa haluamiensa palveluiden saatavuuteen ja laatuun. Osallisuus antaa myös kokemuksen yhteisöön kuulumisesta.

Kuntalain 22 §:n mukaan ” Kunnan asukkailla ja palvelujen käyttäjillä on oikeus osallistua ja vaikuttaa kunnan toimintaan. Valtuuston on pidettävä huolta monipuolisista ja vaikuttavista osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksista ja menetelmistä.”

Teuvalla laaditaan osallisuusohjelmaa, jonka työstämisessä halutaan kuulla kuntalaisten näkökulmia aiheesta. Vastaamalla kyselyyn vaikutat kunnan toimintaan.

Kyselyyn voit vastata tästä linkistä, kysely avautuu uuteen ikkunaan.

08.10.2020

Teuvan kunnan suositukset asukkailleen koronatilanteen kiihtymisvaiheessa

Kasvomaskisuositus on voimassa yli 15-vuotiaille julkisissa sisätiloissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää, esim. kaupoissa ja kirjastoissa.

Tarkempi ohjeistus löytyy THL:n sivuilta

Myös lukion opiskelijoille on maskisuositus, maskin käyttö on opiskelijan omalla vastuulla. Vähävaraisten opiskelijoiden maskien jakelu hoidetaan LLKY:n sosiaalipalveluiden kautta.

Kasvomaskien jakelu haavoittuvimmassa asemassa oleville hoidetaan kaikissa Suupohjan kunnissa LLKY:n toimesta.
Teuva, Sosiaalitoimisto, Tuokkolantie 6
tiistai - torstai klo 12-13
yhteydenotot puh. 046 855 5022

Pidä huolta turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta.

Teuvan kunta suosittaa, että Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ohjeistuksen mukaisesti yli 20 hengen julkisia kokouksia ja yleisötilaisuuksia ei järjestetä sisä- eikä ulkotiloissa. Myös vapaaehtoistoiminnassa huomioidaan rajoitetut kontaktit. Kunnan tiloissa järjestettävät tilaisuudet ovat vuokraajan vastuulla, niissä tulee huomioida voimassa olevat hygieniaohjeet ja viranomaisten suositukset. Sairaanhoitopiirin ohjeistuksessa joukkueurheilua ja joukkueurheilun kilpailutoimintaa suositellaan tauottamaan.

Asiointi Teuvan kunnan työntekijöiden kanssa hoidetaan ainoastaan ajanvarauksella. Kunnan työntekijöiden yhteystiedot verkkosivuillamme teuva.fi/yhteystiedot.

Muilta osin kaikki kunnan palvelut toimivat normaalisti.

Suositus on voimassa 31.10.2020 saakka.

04.09.2020

Vesimittareiden lukemien ilmoittaminen kulutus-web palvelun kautta

Teuvan vesihuoltolaitos on ottanut käyttöön sähköisen Kulutus-Web -palvelun, jonka kautta vesimittarilukeman toimittaminen käy nopeasti ja kätevästi verkossa. Tiedot tallentuvat suoraan laskutukseen, ja päivittyvät järjestelmään muutaman päivän viiveellä. Kulutus-Webin kautta kuluttajat saavat myös tietoa kiinteistöjensä vedenkulutushistoriasta.

Kulutuslukema tulee ilmoittaa vähintään kerran vuodessa tasauslaskutusta varten. Vesihuoltolaitos muistuttaa erikseen lukemien ilmoittamisesta. Lähetämme syyskuun alussa mittarilukemapyynnön. Lukemat tulisi ilmoittaa syyskuun loppuun mennessä. Jatkossa pyydämme toimittamaan vesimittarilukemat ensisijaisesti tämän uuden palvelun kautta.

Mikäli kiinteistön vedenkulutus muuttuu vuoden aikana oleellisesti, ota yhteyttä toimistosihteeriin, niin tarkistamme kulutuspisteen kulutusennusteen. Näin voidaan välttyä ikäviltä yllätyksiltä tasauslaskutuksessa. Kulutus-Web myös ilmoittaa huomattavasta poikkeamasta vuosikulutuksessa. Ota silloinkin yhteyttä toimistosihteeriin.

NÄIN SE TOIMII

Teuvan vesihuollon kulutus-Web löytyy osoitteesta https://kulutus-web.com/teuva/vesi/suomi/index.asp

Sisään kirjautumiseen tarvitset kulutuspisteesi numeron sekä mittarin numeron. Nämä tiedot löytyvät sekä vesilaskultasi että lukemailmoituspyyntö paperista.

Mittarilukemien syöttö
Kirjautuneena palveluun valitse ”Tee lukemailmoitus” ja täytä vähintään tähdellä merkityt pakolliset tiedot eli päivämäärä sekä vesimittarin lukema. Oikealla näkyvät edelliset lukematiedot. Valitse tämän jälkeen ”Lähetä ilmoitus” sivun alaosasta.
Muista syöttää lukema täysinä kuutioina.

Vesimittarin lukeminen
Vesimittarilukema ilmoitetaan täysinä kuutioina (m3) kerran vuodessa. Alla on esimerkkikuva mittarista, jonka lukema on 153 kuutiota. Mittarin mahdollisia punaisia numeroita ei ilmoiteta. Kulutus-Webissä lukemaa ilmoitettaessa pakolliset tiedot ovat ainoastaan vesimittarin lukema sekä lukeman luentapäivämäärä. Yhteystietoja ei tarvitse erikseen ilmoittaa. Lisätietoja-kohtaan merkitään vain mahdolliset lukeman ilmoittamiseen liittyvät lisähuomiot.


Vesimittari. Kuva lainattu netistä.

Vedenkäytön raportit ja ennusteet
Raportit ja ennusteet -välilehdellä näet raportin veden kulutuksestasi vuositasolla. Raportissa näkyvät kulutettu vesimäärä ja kulutetun veden kustannukset. Kuluvan vuoden osalta raportti yltää aina viimeisimmän laskutusjakson mukaiseen tilanteeseen.
Täältä näet myös kuluvan vuoden kulutusennusteesi. Näet veden (ja jäteveden) perusmaksun määrän sekä veden (ja jäteveden) käyttömaksujen ennusteet eriteltyinä.

 

Palaute
Palaute-välilehdellä voit lähettää kysymyksiä, ja/tai antaa palautetta palvelusta ja sen toimivuudesta vesihuoltolaitokselle. Tähdellä merkityt tiedot ovat pakollisia. Kirjoita viestisi ja valitse lopuksi "Lähetä palaute" sivun alaosassa.
Kiitämme palautteesta, joka auttaa meitä palvelemaan Teitä, vesihuoltolaitoksen asiakkaita, entistä paremmin!

 

tekninen johtaja Matti Hakola 040 612 6565

toimistosihteeri Minna Latomäki 040 120 1527

sähköposti: etunimi.sukunimi@teuva.fi

 

 

 

02.09.2020

Elinvoimainen Taajama -loppuraportti

Teuva on ollut muiden Suupohjan kuntien kanssa mukana Elinvoimainen taajama -hankkeessa.
Nyt hankkeen loppuraportti on julkaistu, pääset lukemaan sen alla olevasta linkistä.

Hankkeen loppuraportti.

Elinvoimainen taajama -hankkeen loppuseminaarista 27.8.2020 tehtiin tallenne.

 

01.09.2020

​​​​​​​”Teuvalaanen pöyröö” – Teuvan kunta hakee uutta näkökulmaa kuntamarkkinointiin sarjakuvan avulla

”Teuvalaanen pöyröö” – Teuvan kunta hakee uutta näkökulmaa kuntamarkkinointiin sarjakuvan avulla

Teuvan kunta on käynnistänyt yhteistyön Pöyrööt-sarjakuvastaan tunnettujen taiteilijoiden Liisa ja Arttu Seppälän kanssa. Kunnan markkinointisuunnitelman toteuttamiseen haettiin uutta ja mieliinpainuvaa näkökulmaa. Ratkaisu löytyi pohjalaisesta sarjakuvasta.

Idean isä on kunnanjohtaja Veli Nummela. ”Idea kuntamarkkinoinnin yhdistämisestä sarjakuvaan syntyi seurattuani lapsia piirtelemässä sarjakuvataiteilijoiden opastamana kauppakeskuksessa”, kertoo Teuvan kunnanjohtaja Nummela. ”Muutamaa päivää myöhemmin sain ajatuksen siitä, että kuntamarkkinointia ja sarjakuvaa ei juurikaan ole käytetty yhdessä, olisiko pohjalaisessa sarjakuvassa meille uusi näkökulma kuntamarkkinointiin”, Nummela jatkaa.

Teuvan markkinointisuunnitelma on päivitetty tämän vuoden alusta alkaen. Kuntamarkkinoinnin kohderyhmät ovat potentiaaliset uudet kuntalaiset, nykyiset kuntalaiset, matkailijat ja yritykset. Tuotettavien sisältöjen teemat ovat ”luontevaa elämistä”, ”yhdessä teuvalaisten hyväksi”, ”luonnonkaunis Teuva” ja ”tilaa ja tekemisen halua”.

Teuva on ensimmäinen kunta, jonka kanssa Pöyrööt tekevät kuntamarkkinointiyhteistyötä. ”Sarjakuva on tehokeino, pysäyttäjä. Luonnollisesti meillä on jokaisen stripin taustalla pohdittu viesti, jolla kerromme asumisesta, työnteosta, yrittäjyydestä ja elämästä Teuvalla. Lisäksi tavoittelemme hyvää mieltä ja hymyjä lukijoiden huulille, innostusta olla teuvalaanen pöyröö”, kertoo vt. hallintojohtaja Pia Valtonen.

Entä mitä sarjakuvan keskeinen hahmo, pohjalaisisäntä Jussi Pöyröö on mieltä yhteistyöstä Teuvan kanssa? ”Moon aina ollu hyväs kunnos, mutta ny ensimmäästä kertaa moomma hyväs kunnas! Ei tarvinnu kahta kertaa miättiä ku Teuvan kunta pyysi meitä yhteestyähön. Ittensä kehumisesta mullon jo pitkä kokemus niin ny on mukava kehua muitaki jotka kehuja ansaattoo! Yhteenen näkemys iryllisestä Etelä-Pohojalaasesta elämästä ja Teuvan rivakka ote oli se voima, mikä sai kaiken alulle ja viä tämän homman viälä pitkälle!”

Teuvan kunnan tämän vuoden markkinointisuunnitelman toteuttaminen on edennyt suunnitellusti. Vuoden käynnisti yhteishakua silmällä pitäen lukion markkinointikampanja, joka toteutettiin mm. sosiaalisen median kanavissa. Yhteistyössä Teuvan yrittäjien kanssa toteutettiin TeuvaRekry20-kampanja, joka oli monikanavainen sisältäen myös mm. yhteistyössä paikallislehti Tejukan kanssa toteutetun TeuvaRekry20-teemalehden. Keväällä toteutettiin Teuva-sovelluksen markkinointikampanja, jonka lisäksi pitkäaikainen kesätapahtuma Ars Nova Botnica-kuvataidenäyttely toteutettiin virtuaalisena.

Teuvan kuntamarkkinoinnin tavoitteina ovat vetovoiman lisääminen, pitovoiman parantaminen sekä elinkeinoelämän edistäminen. Teuvan kuntastrategiassa on strategisena painopisteenä kunnan vetovoiman ja elinkeinoelämän edistäminen, tavoitteena positiivisen kuntakuvan luominen ja toimenpiteenä markkinoinnin lisääminen. Markkinointisuunnitelma on päivitetty yhteistyössä BSTR Luova Konttorin kanssa.

Lisätiedot:

kunnanjohtaja Veli Nummela, p. 046 850 7700, vt. hallintojohtaja Pia Valtonen, p. 040 630 2505.

Avot design Oy/Pöyrööt, Arttu Seppälä, p. 045 328 7788

 

 

 

31.08.2020

Yhteispalvelun asiointipisteiden asiakaskokemuksia kartoitetaan kyselyllä

Etelä-Pohjanmaalla toteutetaan asiakaskysely maakunnan yhteispalvelun asiointipisteiden käyttäjille 1.9.−31.12.2020. Asiakaskysely toteutetaan yhteistyössä palveluntuottajien kanssa. Kyselyyn voi vastata sähköisesti palvelupisteen asiakaspäätteellä tai paperilomakkeella.

− Käynnistämme asiakaskyselyn voidaksemme jatkossakin kehittää yhteistä asiakaspalvelua ja asiointipisteitä asiakkaan näkökulma vahvasti huomioiden, kunta-asiamies Marko Rossinen Etelä-Pohjanmaan liitosta sanoo.

Maakunnallinen kysely niveltyy yhteen valtiovarainministeriön samaan aikaan toteuttaman valtakunnallisen kyselyn kanssa, johon voivat osallistua maan 20 suurimman asiointipisteen asiakkaat. Etelä-Pohjanmaalta valtakunnallisessa kyselyssä on mukana Ähtärin asiointipiste.

Yhteispalvelu on avustavaa asiakaspalvelua. Yhteispalvelu sisältää asiakirjojen vastaanottamista ja luovuttamista, asioiden käsittelyyn liittyvää neuvontaa sekä sähköisten palvelujen käytön tukea. Tavoitteena on, että asiakas saa koko julkisen hallinnon asiakaspalvelun samasta paikasta yhden luukun periaatteella. Asiointipisteissä voi asioida muun muassa kunnan, Kelan, Digi- ja väestötietoviraston, poliisin lupahallinnon, työ- ja elinkeinopalveluiden sekä verohallinnon kanssa. Asiointipisteiden palveluvalikoima vaihtelee asiointipisteittäin.

Yhteispalveluun voi kuulua myös etäpalvelua eli videoneuvotteluohjelman välityksellä asiointipisteeseen annettavaa neuvontaa. Etelä-Pohjanmaalla toimii kymmenessä kunnassa kolmetoista asiointipistettä. Näistä kymmenessä on tarjolla myös etäpalvelua.

Jatkossa tavoitteena on lisätä edelleen yhteispalvelun tunnettuutta, ja keväällä 2021 on suunniteltu toteutettavaksi yhteispalvelun markkinointikampanja. Maakuntien liittojen lakisääteisenä tehtävänä on edistää yhteispalvelua alueellaan.

Lisätietoja: Kunta-asiamies Marko Rossinen, Etelä-Pohjanmaan liitto, puh. 040 3563 933

 

24.08.2020

Koronatietoutta lapsiperheille

Päivitetty 26.8.2020 klo 8.29

 

"Ohje lapsiperheille on LLKY:n alueella yhteinen ja sen laatimisesta on vastannut LLKY yhdessä sairaanhoitopiirin kanssa.

Keskeinen muutos aiempaan on, että jos lapselta on otettu koronatesti ja oireet ovat hävinneet testitulosta odottaessa, voi kouluun/päiväkotiin mennä, vaikka testitulos ei olisi valmis. Toki perheen tulee olla varma, ettei korona-altistumismahdollisuutta ole ollut.

Lisäksi on linjattu, että jos perheessä on joltain otettu koronatesti ja sen tulos on negatiivinen, ei muilta perheenjäseniltä tarvitse testiä ottaa, jos flunssanoireet ovat samankaltaiset."

 

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi on erittäin tärkeää, että sairaana ei mennä päiväkotiin eikä kouluun.

 

Koronavirustaudille tyypillisiä oireita ovat esimerkiksi kuume, yskä, päänsärky, pahoinvointi, ripuli, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus ja haju- ja makuaistin menetys. Koronavirustaudin oireita ei voi erottaa muiden virustautien oireista muuten kuin koronavirustestillä.

 

Oireinen lapsi tulee viedä koronatestiin, jos hänellä on uusi hengitystieinfektio tai on syytä epäillä korona-altistumista. Koronavirustestiin tulee hakeutua matalalla kynnyksellä, jos tuntuu, että oireissa on mukana infektio-oireita.

 

Jos infektio uusii ja koronatesti on jo aikaisemmin osoittautunut negatiiviseksi, ei uutta testiä tarvita, jos oireet ovat samat kuin aikaisemmin, eikä altistusta ole tapahtunut. Jos perheessä on samanaikaisesti useita samanlaista hengitystieinfektiota sairastavaa, riittää, että yhdeltä lapselta on saatu negatiivinen testitulos. Muut lapset voivat palata hoitoon/kouluun kun oireet ovat selvästi lievittymässä.

 

Suupohjan LLKY:n alueen lasten vanhemmat voivat varata lapselle ajan koronavirustestiin 06 24133200 klo 8-18.

 

Oireilevan henkilön tulee olla kotona vähintään testituloksen valmistumiseen asti.

Koska testituloksen saaminen kestää 3-5 vrk, voi täysin oireeton lapsi palata kouluun/hoitoon ennen testituloksen valmistumista, jos on tiedossa, ettei altistuminen koronavirukselle ole ollut mahdollista. Oireettomat perheenjäsenet voivat olla koulussa, päiväkodissa ja töissä, kun testitulosta odotetaan, ellei ole tietoa altistumista tai vahvaa epäilyä, että testitulosta odottavalla perheenjäsenellä on koronavirustartunta.

 

Jos koronavirustesti on negatiivinen, voi päiväkotiin/kouluun palata, kun lapsi on vähäoireinen.

Jos koronavirustesti on positiivinen, pitää koko perheen pysyä kotona. Jatko-ohjeet tulevat terveydenhuollosta.

 

Joskus lievä nuha tai yskä jatkuu pitkään hengitystieinfektion jälkeen. Kun lapsi on muuten parantunut, tällainen lievä oire ei ole este päiväkotiin palaamiselle.

 

On tärkeää, että lapsen astma- ja allergiaoireet pyritään samaan mahdollisimman hyvin hallintaan hyvällä

lääkehoidolla. Lapselle tyypillisten lievien pitkäaikaisten oireiden takia ei kuitenkaan tarvitse olla pois

päiväkodista.

 

Vanhempien tulee arvioida myös niiden lasten tilannetta, joilla on tiedossa muita kroonisia oireita, esim. jännitysvatsakipuja. Tuttujen, pitkäaikaisten oireiden takia ei tarvitse olla pois päiväkodista tai hakeutua koronvirustestiin, mutta jos oireet muuttuvat ja vaikeutuvat, testiin tulee hakeutua herkästi.

 

On tärkeää pyrkiä vähentämään myös muiden infektiotautien kuin koronavirustaudin leviämistä, jotta testauskapasiteetti riittää kaikille oireisille.

03.04.2020

Teuva-sovellus on nyt ladattavissa!

Teuva-sovellus on nyt ladattavissa!

 

Ilmainen Teuva -mobiilisovellus tuo ajankohtaiset tiedot Teuvan tapahtumista, palveluista ja uutisista puhelimeen ja tablettiin helppokäyttöisellä ja laitteiden ominaisuuksia tehokkaasti hyödyntävällä tavalla.

 

Enää ei tarvitse miettiä: ”Mistäs ne tiedot löytyivätkään?” Käyttäjät pystyvät parilla sormen hipaisulla esimerkiksi tarkistamaan kunnan säätiedot, -tapahtumat, verkkouutiset, työpaikat, nähtävyydet ja aloittamaan puhelun tai navigoinnin haluamaansa kohteeseen.

 

Teuvan sovellus on tarkoitettu kaikkien kuntalaisten, matkailijoiden, mökkiläisten ja vierailijoiden käyttöön. Kuntalainen voi löytää sovelluksen kautta itselle täysin uusia palveluita omalta paikkakunnalta tai sovelluksen kautta on mahdollista antaa kunnalle palautetta. Matkalaiset ja vierailijat löytävät kootusti tietoa käyntikohteista, majoituspalveluista ja aktiviteeteista.

 

Kunnan kannalta sovellus toimii erittäin tehokkaana viestintäkanavana; sovelluksen lataajille voidaan lähettää jopa tarkasti määritetylle GPS-alueelle reaaliaikaisesti push-viestinä esimerkiksi kuulutuksia, tiedotteita tai varoituksia. PUSH-viestit hyväksymällä voit siis vastaanottaa tiedotteita ja viestejä Teuvan kunnalta!

 

Sovellus on ladattavissa älypuhelimille ja tableteille – lataa omasi:

 

APPLE APP STORE (iOS-laitteet):

https://apps.apple.com/fi/app/teuva/id1501387573?l=fi

 

GOOGLE PLAY STORE (Android -laitteet):

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.app_teuva.layout

 

Sovellus löytyy nimellä ’Teuvan kunta’.

 

 

Puuttuuko yrityksesi/yhdistyksesi sovelluksesta? Onko yritystiedoissasi päivitettävää?

 

Kaikilla yrityksillä ja yhdistyksillä on mahdollisuus päästä mukaan sovellukseen. Sovelluksen sisälle on rakennettu yrityksiä varten kaksi lomaketta; sekä tietojen lisäyspyyntö että tietojen korjauspyyntö -lomake. Ensisijaisena toiveena on, että yritykset käyttäisivät näitä lomakkeita. Lomake ohjautuu sellaiselle henkilölle, jolla on valtuudet tehdä sovellukseen muutoksia. Lisäys- ja korjauspyynnöt käsitellään mahdollisimman pian!

 

18.02.2020

Varhaiskasvatuksen lyhytaikaiset sijaiset

Varhaiskasvatuksen lyhytaikaiset sijaiset

Teuvan kunta, Varhaiskasvatus
_____________________________________________________________________

Haku päättyy: 31.7.2021 15:00         Työsuhteen kesto: Määräaikainen
Ilmoitus jätetty: 17.2.2020 00:00       Työn luonne: Kokoaikatyö, Osa-aikatyö, Vuorotyö
_____________________________________________________________________

Tehtävän kuvaus

Tarvitsemme sijaisia varhaiskasvatuksessa erilaisiin lyhytaikaisiin sijaisuuksiin: lastenhoitaja, varhaiskasvatuksen opettaja, avustaja, ryhmäperhepäivähoitaja, perhepäivähoitaja.
Sijaisuudet voivat olla pituudeltaan yhdestä päivästä aina pidempiin määräaikaisiin tehtäviin.

Kelpoisuusvaatimukset määräytyvät varhaiskasvatuslain 540/2018 mukaan.
Lyhytaikaisissa sijaisuuksissa myös muodollisesti epäpätevät hakijat voidaan ottaa huomioon sijaistarpeita täytettäessä.
Sijaisena toimivien tulee esittää nähtäväksi lain 504 / 2002 edellyttämä hyväksyttävä rikosrekisteriote, mikäli sijaisuuksien yhteen laskettu aika vuoden aikana ylittää kolme kuukautta.

Haastatteluun kutsuttaessa tarkistamme tarvittavat todistukset.

Varhaiskasvatus on siirtynyt sähköisen rekrytoinnin käyttöön sijaisten rekrytoinnissa. Mikäli olet kiinnostunut sijaisuuksistamme täytäthän hakemuksesi osoitteessa www.kuntarekry.fi .


Työ alkaa:    sopimuksen mukaan
Palkkaus:    KVTESin mukaan
Työavain:    278717

Yhteystiedot:

Varhaiskasvatusjohtaja Leena Kittilä, puh. 050 3864 650
Varhaiskasvatuksen alue-esimies Heidi Viitanen, puh. 046 8555 031
Varhaiskasvatuksen alue-esimies Kristina Gråbbil, puh. 046 8555 024

 

10.04.2019

Tiekunnille tiedoksi; ilmoitusvelvollisuuksia

Ilmoitusvelvollisuuksia

Tiekuntien tulee ilmoittaa Maanmittauslaitoksen yksityistierekisteriin tiekuntansa yhteystiedot. Se tapahtuu MML:n kotisuvujen kautta erityisellä lomakkeella, joka löytyy mm. täältä.

Toinen ilmoitusvelvollisuus koskee kaikkia yksityisteitä.Yksityistielaki edellyttää, että tiekunnat ja myös järjestäytymättömät tiet toimittavat Digiroadiin tietoja liikenteen ja tien rajoituksista. Digiroad on Liikenneviraston (1.1.19 alkaen Väylävirasto) kansallinen tie- ja katutietojärjestelmä. Tietoja käyttävät mm. navigaattorifirmat, pelastustoimi sekä myös metsäteollisuuden ja maitokuljetusten reittisuunnittelijat. On siis hyvä, että myös yksityisteistä tiedot ovat kohdallaan.

Toimitettavia tietoja ovat; tiedot pysyvistä painorajoituksista sekä tiedot liikenteen kielloista ja rajoituksista (esim. moottoriajoneuvolla ajo kielletty) ml. mahdolliset lisäkilvet (esim. tonteille ajo sallittu). Lisäksi tulee toimittaa kopio kunnan suostumuksista em. merkkeihin. Tiedot tulee toimitaa myös tapauksessa, että tiellä ei ole mitään rajoituksia.

Tiedot Digiroadiin toimitetaan sähköpostitse info@digiroad.fi. Jossakin vaiheessa tullee sähköinen lomake Digiroad-sivulle, joka parhaiten löytyy googlaamalla ’digiroad’. Digiroadiin pääsee myös osoitteella www.liikennevirasto.fi/yksityistiet (1.1.19 alkaen www.vayla.fi/yksityistiet).