Siirry pääsisältöön

Uutiset

15.05.2019

Seudullinen energiailta Orrelassa ke 22.5.2019 klo 18

Teuvan kunta ja Vaasan yliopisto järjestävät
SEUDULLISEN ENERGIAILLAN

Teuvan Kulttuuritalo Orrelassa (Porvarintie 51)
keskiviikkona 22.5.2019 klo 18

Ilmastonmuutos, energiamurros – miten toimimme paikallisesti? Miten seudustamme voi tulla merkittävä energiantuottaja? Löytyisikö tästä Suupohjaan uusia yrittämisen mahdollisuuksia?

Apulaisprofessori Petri Välisuo luennoi otsikolla Tuulta, aurinkoa ja lämpöpumppuja – Pohjanmaan resepti energiaratkaisuun!

Projektipäällikkö Ari Haapanen puolestaan esittelee Energiaomavarainen seutu –hanketta.

Olet lämpimästi tervetullut kuuntelemaan, kommentoimaan, kysymään ja keskustelemaan.

Ilmoittaudu mieluummin heti, mutta viimeistään 20.5.  marjo.nevala@teuva.fi tai p. 056 855 5014.

 

10.05.2019

Teuvalla saa äänestää lastenvaaleissa

Lapset pääsevät äänestämään lasten omissa vaaleissa europarlamenttivaalien yhteydessä ympäri Suomen.  Lasten vaaleissa oikean äänestyspaikan läheltä löytyy omatoiminen lasten vaalipiste, jossa lapsi voi äänestää vanhemman tai muun aikuisen opastuksella. Ehdokkaat ovat fiktiivisiä ja hyvämielisiä eläinhahmoja, jotka kilpailevat lasten äänistä päästääkseen matkalle Eurooppaan.

Lasten vaalien avulla äänestämisestä halutaan tehdä kaikkien yhteinen tapahtuma, joka innostaa äänestämään toistekin. Positiivinen tunnejälki saa aikaan aktiivista kansalaisuutta sekä kannustaa rakentavaan vuoropuheluun yhteiskunnallisista asioista ja vaikuttamisesta.

Lue tiedote vaaleista täältä.

Teuvalla lastenvaalien äänestyspaikka on
Kunnan toimitilat TEAKissa, Rasintie 1A
18.–19.5. klo 10.00–14.00
20.–21.5. klo 10.00–20.00
26.5. klo 10.00–20.00 

Kuntaliiton tiedote

Ehdokkaat

09.05.2019

Teuvan kunta hakee toimistosihteeriä

Haku päättyy: 31.5.2019 12:00                        Työsuhteen kesto: Vakinainen
Ilmoitus jätetty: 9.5.2019 12:48                        Työn luonne: Kokoaikatyö
_________________________________________________________________________________

Teuva on vireä ja yrittäjähenkinen kunta. Maatalous on alueella vahvaa ja kylät elinvoimaisia. Teuvan maisemat ovat luonnonkaunista, silmän kantamattomiin ulottuvaa lakeutta. Maaseutu ja pohjalaisuus näkyvät Teuvalla vahvasti myös lukuisissa erilaisissa yleisöä keräävissä tapahtumissa kuten Elolysteillä elokuussa, kesämarkkinoilla ja Teuvafesteillä kesäkuussa sekä Kaarihovin kesäisissä lavatansseissa. Kulttuuritalo Orrela tarjoaa näyttelyitä ja tapahtumia ympäri vuoden. Vuosittain järjestettävä Ars Nova Botnica -taidenäyttely esittelee pohjalaista taidetta aina heinäkuun ajan. Vapaa-ajankeskus Parrassa ja Pappilankankaan ulkoilualueella voi nauttia liikunnan riemusta ja kauniista luonnosta ympäri vuoden. Löydät meistä lisää tietoa verkkosivuiltamme www.teuva.fi.

 

Etsimme kuntaamme vakituiseen työsuhteeseen 5.8.2019 alkaen

TOIMISTOSIHTEERIÄ

Keskeiset työkokonaisuudet ovat mm.
-    asiakaspalvelu kunnan asiointipisteessä,  
-    työtehtävät rakennusvalvonnassa (mm. lupien valmistelu, rakennustietojen päivitykset),
-    työtehtävät kunnan hallinnossa (mm. asianhallinta-, arkistointi- ja viestintätehtävät sekä muut hallinnolliset tehtävät).

Toimistosihteerin tehtävän hoitaminen edellyttää
-     tehtävän hoitamiseen soveltuvaa koulutusta,
-     viestintätaitoja,
-     ulospäin suuntautunutta ja aktiivista asiakaspalveluasennetta sekä hyviä sosiaalisia- ja yhteistyötaitoja,
-     kykyä sisäistää uusia asioita nopeasti sekä työskennellä itsenäisesti ja monialaisesti.

Hakijalle luetaan eduksi Tweb-asianhallintajärjestelmän ja/tai Facta-rakennusvalvontajärjestelmän tuntemus, rakennuspiirustusten ja karttojen lukutaito sekä ymmärrys ja kokemus julkishallinnosta.

Tehtävässä noudatetaan 6 kk:n koeaikaa. Työn ehdot KVTES:n mukaisesti.

Hakemukset jätetään viimeistään 31.5.2019 klo 12.00.

Työpaikkaa haetaan sähköisesti osoitteessa www.kuntarekry.fi


Työ alkaa:                                       5.8.2019
Palkkaus:                                       KVTES:n mukaan
Työavain:                                        231643

Yhteystiedot: Lisätietoja tehtävästä antaa 17.5.2019 ja 24.5.2019 klo 9.00-15.00 vt. hallintojohtaja Pia Valtonen p. 040 630 2505, pia.valtonen@teuva.fi

 

06.05.2019

Europarlamenttivaalien ulkomainonta

Teuvan kunnanhallitus on päättänyt, että ulkomainonta europarlamenttivaaleissa saadaan aloittaa 8.5.2019.

Vaalimainostelineet pystytetään kunnan toimesta Teuvan torialueelle (Mikkiläntie 1). Mainoksia asettaneilta tahoilta ei peritä mainospaikkamaksua.

Vaalimainostelineeseen on varattu jokaiselle puolueelle yksi 80 cm x 120 cm suuruinen tila, johon mainokset voidaan kiinnittää (mainos molemmille puolille levyä).

Vaalimainoksia ei saa asettaa kunnan hallinnoimalla osalla taajama-alueista muualle kuin em. kunnan vaalimainostelineisiin.

Lisää tietoa ulkomainonnasta

25.04.2019

Europarlamenttivaalit

EUROPARLAMENTTIVAALIT

toimitetaan sunnuntaina 26.5.2019 klo 9-20

 

Äänestysalueet ja -paikat

Keskustaajaman äänestysalue, vaalipäivän äänestyspaikka on Teuvan kunnan toimitilat TEAKissa (Rasintie 1 A). Tiloihin on esteetön käynti.

 

Ennakkoäänestys

Ennakkoäänestys toimitetaan ajalla 15.-21.5.2019. Teuvalla ennak­koäänestyspaikkana on Teuvan kunnan toimitilat TEAKissa (Rasintie 1 A). Tiloihin pääsee pyörätuolilla.

Ennakkoäänestysajat:

keskiviikko – perjantai  15.-17.5.2019   klo 10 – 17
lauantai - sunnuntai      18.-19.5.2019  klo 10 – 14
maanantai - tiistai         20.-21.5.2019  klo 10 – 20

Äänestäjän on esitettävä henkilöllisyystodistus tai muu riittävä selvitys henkilöllisyydestään. Väestörekisterikeskuksen lähettämä ilmoituskortti on hyvä olla mukana, mutta se ei ole välttämätön.

 

Kotiäänestys

Henkilö, jonka kyky liikkua tai toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse äänes­tys- eikä ennakkoäänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vai­keuksia, saa äänestää ennakolta kotonaan kotikunnassaan. Myös omaishoitaja saa äänestää kotiäänestyksen yhteydessä, jos omaishoitaja on tehnyt omaishoitosopimuksen, asuu samassa taloudessa ja on äänioikeutettu samassa kunnassa kuin hoidettavansa.

Ilmoittautuminen kotiäänestykseen tapahtuu joko kirjallisesti tai puheli­mitse viimeistään tiistaina 14.5.2019 ennen klo 16 keskusvaalilautakun­nalle asiointipisteeseen, puh. 040 770 3000, os. Rasintie 1 A, PL 25, 64701 TEUVA. Ilmoituk­sen voi äänestäjän puolesta tehdä myös äänestäjän valitsema henkilö.

Lomake, kotiäänestykseen ilmoittautuminen

 

Laitosäänestys

Laitosäänestyksessä saavat äänestää laitoksessa hoidettavana olevat henkilöt. Henkilökunta tai vierailemassa olevat henkilöt eivät voi äänestää laitoksessa.

Ennakkoäänestyspaikkoina toimivat seuraavat laitokset:

 • Kuntoutusosasto Teuva, Tuokkolantie 6
 • Henriikkakoti, Tuokkolantie 4
 • Palvelukoti Niittyleinikki, Pitkätie 29
 • Tamminiityn hoivakoti, Tammitie 2
 • Palvelukoti Tuokko, Tuokkolantie 14

Äänestyksestä huolehtii vaalitoimikunta, joka sopii laitoksen henkilökunnan kanssa, minä päivänä laitosäänestys toimitetaan. Vaalipäivistä ja –ajoista tiedottamisesta laitoksessa huolehtii vaalitoimikunta.

Teuva 16.4.2019                            

Keskusvaalilautakunta

 

10.04.2019

Tiekunnille tiedoksi; ilmoitusvelvollisuuksia

Ilmoitusvelvollisuuksia

Vuodenvaihteen jälkeen tiekuntien tulee ilmoittaa Maanmittauslaitoksen yksityistierekisteriin tiekuntansa yhteystiedot. Se tapahtuu MML:n kotisuvujen kautta erityisellä lomakkeella, joka löytyy mm. täältä.

Toinen ilmoitusvelvollisuus koskee kaikkia yksityisteitä.Yksityistielaki edellyttää, että tiekunnat ja myös järjestäytymättömät tiet toimittavat Digiroadiin tietoja liikenteen ja tien rajoituksista. Digiroad on Liikenneviraston (1.1.19 alkaen Väylävirasto) kansallinen tie- ja katutietojärjestelmä. Tietoja käyttävät mm. navigaattorifirmat, pelastustoimi sekä myös metsäteollisuuden ja maitokuljetusten reittisuunnittelijat. On siis hyvä, että myös yksityisteistä tiedot ovat kohdallaan.

Toimitettavia tietoja ovat; tiedot pysyvistä painorajoituksista sekä tiedot liikenteen kielloista ja rajoituksista (esim. moottoriajoneuvolla ajo kielletty) ml. mahdolliset lisäkilvet (esim. tonteille ajo sallittu). Lisäksi tulee toimittaa kopio kunnan suostumuksista em. merkkeihin. Tiedot tulee toimitaa myös tapauksessa, että tiellä ei ole mitään rajoituksia.

Tiedot Digiroadiin toimitetaan sähköpostitse info@digiroad.fi. Jossakin vaiheessa tullee sähköinen lomake Digiroad-sivulle, joka parhaiten löytyy googlaamalla ’digiroad’. Digiroadiin pääsee myös osoitteella www.liikennevirasto.fi/yksityistiet (1.1.19 alkaen www.vayla.fi/yksityistiet).

09.04.2019

Tarjouspyyntö Saksan alueen hulevesiviemäröinnistä

Teuvan kunta pyytää tarjoustanne Saksan alueen hulevesiviemäröinnin RV II rakentamisesta kokonaisurakkana Soilcon Oy:n (HKM Infra Oy) laatiman urakkaohjelman 12.11.2018 mukaan.

Tarjouspyyntöasiakirjat on saatavissa suunnittelijalta sähköisessä pdf –formaatissa (osa- ja määräluettelot, yksikköhintaluettelo ja tarjouskaavake xls –formaatissa) valmiina kansiorakenteena.

Tarjouspyyntöasiakirjat lähetetään halukkaille tarjoajille sähköpostilla. Tarjoaja lähettää pyynnön tarjouspyyntöasiakirjoista suunnittelijalle sähköpostiosoitteeseen petri.maenpaa@soilcon.fi ja saa vastauspostissa suunnitelma-aineiston pakattuna zip –tiedostona.

Mikäli tarjoaja haluaa tarjouspyyntöasiakirjat paperiversiona, tarjoaja voi tilata paperiasiakirjat valitsemaltaan kopiolaitokselta omalla kustannuksellaan.

Tarjous laaditaan tarjouspyynnön mukana toimitettavalle tarjouslomakkeelle, liite 11.

Tarjous on toimitettava viimeistään 23.4.2019 klo 12.00  osoitteeseen: Teuvan kunta, Rasintie 1 A, 64700 Teuva.

Yhdyshenkilö on Jukka Palomäki, puh. 0500 164 404.

Kuoreen tunnus ”SAKSAN ALUEEN HULEVESIVIEMÄRÖINTI RV II, URAKKATARJOUS". Vain määräajassa tullut ja tarjouskyselyn mukainen tarjous käsitellään.

Mikäli tarjous toimitetaan sähköpostitse määräaikaan mennessä, on se kuitenkin varmistettava toimittamalla alkuperäiset täytetyt lomakkeet rakennuttajalle.

Työt voidaan aloittaa välittömästi, kun urakkasopimus on allekirjoitettu ja tarjousten hyväksymispäätös on lainvoimainen. Töiden tulee olla valmiina 31.7.2019 mennessä, viimeistelytyöt 31.8.2019 mennessä.

Rakennuttaja pidättää itsellään oikeuden tarjousten vapaaseen vertailuun ja kaikkien tarjousten hylkäämiseen. Rakennuttaja pidättää myös oikeuden toteuttaa kohde kokonaan omana työnään ilman, että urakoitsija on oikeutettu perimään laskennasta aiheutuneita kuluja, sekä oikeuden toteuttaa kohteen vain osittain määrärahansa puitteissa.

Tarjouksen tulee olla voimassa vähintään kahden kuukauden ajan tarjouksen päättymispäivästä lukien.

Lisätietoja antavat:
Teuvan kunta: Jukka Palomäki, puh. 0500 164 404
Soilcon Oy (HKM Infra Oy): Petri Mäenpää, puh. 040 5101 638

Ilmoitus Hilmassa

 

 

03.04.2019

Lasten uimakoulut kesällä 2019

Uimakouluun voi osallistua v. 2014 syntyneet ja sitä vanhemmat lapset
Harjoitusuimakoulu pidetään pikkualtaassa uimataidottomille ja veteen totutteleville lapsille
Alkeisuimakoulu pidetään pikkualtaassa uimataidottomille, mutta jo veteen tottuneille lapsille, opetellaan liukumista, myyräuintia ym.
Taitouimakoulussa suoritetaan taitomerkkejä ja kartutetaan uimatekniikoita isossa altaassa
Uimakoulun hinta on 40 euroa, sisarusalennus 5 euroa (sisältäen uimamerkit)

Muista ottaa oma uintikirjasi mukaan
Uimakoulu kestää 5 arkipäivää

Uimaopettajana toimii Veera Mäntymäki + apuopettajat

 

3.-7.6.
klo     9-11        Harjoitusuimakoulu
klo   11-13        Alkeisuimakoulu
klo   13-15        Taitouimakoulu
     

10.-14.6.    
klo     9-11        Alkeisuimakoulu
klo   11-13        Harjoitusuimakoulu

klo   13-15        Alkeisuimakoulu

17.-20.6 ja 24.6.         
klo     9-11        Alkeisuimakoulu

klo   11-13        Taitouimakoulu 


Sähköinen ilmoittautuminen uimakouluihin alkaa torstaina 25.4. klo 9.00
Teuvan uimahallin nettisivuilla.

Ilmoittautumisia otamme vastaan pe 17.5. klo 15 saakka, sen jälkeen sähköinen ilmoittautuminen sulkeutuu.
Uimakoulumaksu lähetetään sähköpostilla, joten muistathan antaa ilmoittautumisen yhteydessä sähköpostiosoitteesi.


Uimataito on halpa henkivakuutus!                  Liikuntatoimi/Uimahalli

12.11.2018

Ideapankki

Teuvan kunnan Ideapankkiin voi jättää ideoita jatkuvasti.

Tarkoituksena on löytää uusia ideoita, joilla voidaan

 •  vähentää toimintamenoja tai lisätä tuloja
 •  juhlistaa Teuvan 150-juhlavuotta
 •  edistää Teuvan, sen elinkeinoelämän ja kulttuurin monipuolista kehittymistä
 •  parantaa palvelujen toimivuutta
 •  luoda uusimuotoisia palveluja
 •  tehdä Teuvaa tunnetuksi
 •  parantaa kuntalaisten asuinympäristön viihtyisyyttä
 •  edistää kuntalaisten vaikutusmahdollisuuksia ja keskinäistä yhteistoimintaa

Ideaan tulee liittää lyhyt perustelu.

Idean voi esittää omalla nimellä tai nimimerkillä. Kummassakin tapauksessa idean mukana tulee toimittaa esityksen tekijän nimi- ja puhelinnumerotiedot. Esiinnyttäessä nimimerkillä emme julkaise lähettäjän tietoja. Nimettömiä tai asiattomia ideoita ei käsitellä.

Otamme ideoita vastaan Ideapankki-linkin välityksellä sekä sähköpostitse osoitteeseen teuva.ideapankki@gmail.com. Lisäksi ideoita voi tuoda asiointipisteeseen (os. Rasintie 1 A) tai lähettää perinteisen postin mukana osoitteella Teuvan kunta/Ideapankki, PL 25, 64701 Teuva.

Hyvinvointivaliokunta käsittelee ideat. Lisätietoja p. 050 386 4611.

Yhdessä ideoimalla voimme saada aikaan vaikka mitä!

 

01.05.2017

Teuvan historia -kirjasarja. Hyvä lahjavihje!Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi

TEUVAN HISTORIA –kirjojen hintoja alennettiin

Hinnat:
I-osa 20 € (ent. hinta 33,65 e)
II-osa 20 € (ent. hinta 50 e)
Molemmat osat yhteensä 35 € (ent. hinta 65 e)

I-osa sisältää ajanjakson vuoteen 1795 saakka ja II-osa vuodet 1796-1953.

Myynti:
Yhteispalvelupiste, Porvarintie 20 A 4, p. 040 770 3000, kunta@teuva.fi

Pyydettäessä toimitamme kirjoja myös postitse.

Hyvä lahjavihje!