Uutiset

27.10.2021

Uuden nuorisovaltuuston 2022 valinta

Nuorisovaltuuston ehdokkaaksi ilmoittautuminen

Ehdokkaaksi voi asettua ne teuvalaiset nuoret, jotka vaalivuonna ovat 13-19 vuotiaita ja joiden kotipaikka vaalipäivänä on Teuvan kunta.

Nuorisovaltuustovaaleissa valitaan Teuvan kuntaan 10 nuorisovaltuutettua ja 3 varajäsentä yleisillä vaaleilla.

Nuorisovaltuuston toimikausi on yksi vuosi kerrallaan. Nuorisovaltuusto on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton toimielin.

Ilmoittautuminen nuorisovaltuustoehdokkaaksi tapahtuu 27.10. - 15.11.2021. Ilmoittautumislomake löytyy kunnan nettisivuilta www.teuva.fi > ajankohtaista. Lomakkeita on saatavilla myös kirjastosta ja yhtenäiskoulun toimistosihteeriltä.

Tarvittaessa järjestetään vaalit 2.12.2021. Äänestyspaikkoina ovat yhtenäiskoulu, toisen asteen oppilaitokset ja kirjasto.

Lisätietoja osoitteesta www.teuva.fi > päätöksenteko ja hallinto > nuorisovaltuusto

Jos olet aktiivinen ja idearikas, ilmoittaudu mukaan vaikuttamaan.

 

- Teuvan nuorisovaltuusto

 

12.10.2021

Kiitoksia kaikille Teuvan kunnan tulevaisuuskyselyyn vastanneille!

Uuden valtuustokauden 2021-2025 kuntastrategian valmisteluun sisältyvään tulevaisuuskyselyyn saatiin yhteensä 73 vastausta. Yhteisen tulevaisuuden askelmerkkejä kerryttävää aineistoa koostui 8 885 sanan, eli noin 30 tekstisivun verran. Kyselyn vastauksia käsitellään seuraavaksi kuluvalla viikolla järjestettävässä valtuustoseminaarissa kunnan luottamushenkilöiden ja johtavien viranhaltijoiden toimesta.

Hyvinvointilahjakorttien arvonta suoritetaan tällä viikolla kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

 

07.10.2021

Kuntalaisinfo sote-uudistuksen valmistelutilanteesta

Mistä uudistuksessa on kyse? 
Miten uudistus tulee näkymään maakunnan asukkaiden arjessa?
Miten valmistelu etenee tällä hetkellä?


Kuntalaisinfo sote-uudistuksen valmistelutilanteesta etäyhteyksin keskiviikkona 13.10.2021 klo 17-18.


Katselulinkki ja isätietoja:
Kuntalaisinfo hyvinvointialueen valmistelutilanteesta 13.10. - E-P soteuudistus (epsoteuudistus.fi)

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

https://www.epsoteuudistus.fi/yleinen/kuntalaisinfo-hyvinvointialueen-valmistelutilanteesta/

16.09.2021

Pestuumarkkinat.fi on paikallinen työnhakupalvelu Suupohjan ja Kuusiokuntien alueella

 

Pestuumarkkinat.fi –palvelu osoitteessa www.pestuumarkkinat.fi on paikallinen työnhakupalvelu, joka toimii Kuusiokuntien ja Suupohjan alueella. Maksuttomaan palveluun voi rekisteröityä työnhakijaksi ja työnantajat -myös kotitaloudet- voivat tarjota lyhyitä keikkoja tai vakituisia työpaikkoja. Työnhakijat näkyvät vain palvelun meklari Piia Korhoselle.

Korhonen auttaa työnantajia tarjoamalla apua esimerkiksi avoinna olevan tehtävän ja työntekijältä toivotun osaamisen määrittelyssä, sekä tarvittaessa laittaa työpaikan palveluun yrittäjän puolesta.

Meklari pystyy vinkkaamaan palveluun rekisteröityneelle työnhakijalle hänelle sopivasta tehtävästä ja auttaa työnhaussa. Myös työharjoittelu-, työkokeilu- tai oppisopimuspaikan etsimisessä voidaan auttaa niin paikan hakijaa kuin –tarjoajaa.

Palvelu on osa Etelä-Pohjanmaan liiton mahdollistamaa Suunta Tulevaan –hanketta, ja sitä hallinnoi Alavuden Kehitys Oy. Yhteydenotot Piia Korhonen p. 050 593 6210, meklari@pestuumarkkinat.fi

13.09.2021

Syksyn 2021 ohjatut VESIJUMPAT JA –JUOKSUT

Syksyn 2021 ohjatut VESIJUMPAT JA –JUOKSUT
Ma 6.9. alkaen

Kurssimaksu 20€ + käyntimaksut.
Yhdellä kurssimaksulla rajaton osallistuminen eri jumppiin ja juoksuihin.

Maanantai
Klo 19 – 20 Naisten vesijuoksu
Klo 20 – 21 Miesten vesijuoksu

Tiistai
Klo 14 – 15 Eläkeläisten vesijumppa
Klo 19 – 20 Naisten vesijumppa

Keskiviikko
Klo 19 – 20 Tunnelmauinti (vain käyntimaksu)

Torstai
Klo 19 – 20 Yhteinen vesinyrkkeily

Perjantai
Klo 14 – 15 Eläkeläisten vesijumppa
 

Mukaan voi tulla koska vain kokeilemaan!

Lisätietoja puh. 040 125 7544

11.08.2021

Puu ja kuu -projekti

Puu ja kuu -projekti

Suupohjan kesätaiteilija 2021 -hanke kerää Karijoen, Isojoen, Teuvan ja Kauhajoen kuntalaisilta puu- ja kuuaiheisia tuotoksia.
- Kerättävän materiaalin toteutustapa riippuu tekijän omista mielikuvista.
Ajatuksia ja tunnelmia puusta ja kuusta, tai vain toisesta, voi toteuttaa esimerkiksi kirjoittamalla muiston, tarinan, runon tai säveltämällä laulun.
Joku voi innostua liikkumaan, vaikkapa tanssia. Myös piirtäen, maalaten, kollaaseja tehden tai minkä tahansa käsityön keinoin on mahdollista tutkia omaa suhdetta puuhun tai kuuhun, ehkä peräti kokonaiseen metsään,vinkkaavat hankkeen kuntalaisia aktivoivat kesätaiteilijat Mikki Paajanenja Saila Reiniö. Aihetta voi lähestyä tieteellisesti tai puun fyysisestä rakenteesta käsin.
Kysymys “mitä puu merkitsee hyvinvoinnilleni, mitä osaa se esittääelämässäni?” voi myös olla teoksen inspiroija.
Kirjastoihin voi toimittaa omia teoksiaan Puu ja kuu -laatikoihin eli “lootiin”. Mikäli oma teos on jokin muu taltiointi, vaikkapa ääntä, liikettä tai kuvadokumentointi omasta mielipuusta, voi taltioinnin toimittaahankkeen s-postiin tai jakaa instagram-sivustolle, joista käyttäjät siirtävät lähetykset julkisesti näkyviksi.
- Jokaisessa kunnassa tullaan järjestämään oma tapahtumapäivänsä aiheen ympärille. Mikäli keräyssato on runsas, suunnitteilla on koota niistävihko tai jopa kirja.


Tapahtumapäivät toteutetaan syyskuussa, joten puu ja kuu -materiaalia
saa toimittaa mahdollisimman pian. Keräys jatkuu silti syyskuun loppuun
saakka. Hankkeella on oikeus käyttää ja julkaista kerättyä materiaalia.

Keräyspaikat:
kirjastojen Puu ja kuu – loodat


s-posti: puukuusuupohja@kauhajoki.fi
insta: puukuusuupohja/ #puukuusuupohja
Seuraa projektia myös fb-sivuston kautta

02.08.2021

Osaatko tunnistaa ja torjua haitalliset vieraslajit?

Kesäisin kasvien kasvun kiihtyessä on tärkeää pitää silmällä lähiympäristöä ja omaa puutarhaa vieraslajien varalta. Kansallisesti merkityksellistä, haitallista vieraslajia ei saa vieraslajilain mukaisesti kasvattaa tontillaan tai päästää sitä leviämään ympäristöön. Siksi yleisimmät vieraslajit kannattaa opetella tunnistamaan.

Suupohjan alueella kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti jättipalsamin, komealupiinin, jättiputkien, kurtturuusun sekä nykyisin myös espanjansiruetanan esiintymiseen ja torjuntaan.

Lisää tietoa aiheesta löydät LLKY-nettisivuilta:https://www.llky.fi/…/ymparistonsuojelu/ajankohtaista.link

 

 

22.03.2021

⭐️Etelä-Pohjanmaan Kulttuurikartta on nyt julkaistu ja Teuva on mukana hankkeeseen valikoituneilla kulttuurikohteillaan! ⭐️

Tiedätkö mistä kunnasta löytyy Tove Janssonin ainoa alttaritaulu? Entä oletko kuullut nuoresta tytöstä nimeltä Kyllikki Saari, jonka kohtalo toi koko Suomen yhteen? Miltä mahtaa näyttää Suomen pienin taidetila? Etelä-Pohjanmaa on täynnä tutkittavaa, ihmeteltävää ja ihasteltavaa. Etelä-Pohjanmaan liiton koordinoima Kulttuurikartta ohjaa asukkaita alueen kuntien kauniiden ja omaleimaisten kulttuurikohteiden äärelle. Kohteet tutustuttavat paikalliseen arkkitehtuuriin, historiaan, perinteeseen ja taiteeseen. Mukana Kulttuurikartan kohteiden valikoinnissa ovat olleet Etelä-Pohjanmaan kuntien kulttuurivastaavat.


Kulttuuripäällikkö Hanna Hangasluoma Etelä-Pohjanmaan liitosta korostaa kuntarajat ylittävän yhteistyön ja kulttuurikokemusten merkitystä erityisesti haastavina aikoina. Kulttuurikartan avulla halusimme nostaa esiin maakuntamme kulttuurin helmiä ja samalla myös konkretisoida alueen kuntien kulttuurivastaavien yhteistyötä, kertoo Hangasluoma. Karttaan on pyritty ottamaan mukaan myös ulko- ja luontokohteita, joita ihmiset pystyvät kokemaan turvallisesti koronapandemian aiheuttamat rajoitukset ja sulut huomioiden, jatkaa Hangasluoma.
Kulttuurikartan sisältöihin voi törmätä myös Etelä-Pohjanmaan kuntia ja @Kulttuurinpaikka -tilin sosiaalisessa mediassa. Alueen asukkaita kannustetaan myös jakamaan omat alueen kulttuurin helmet #Kulttuurikartta -merkinnällä.


Kartta löytyy sähköisenä osoitteesta http://epliitto.fi/kulttuurikartta Kulttuurikartta on osa kuntien kulttuuritoimintalain 166/2019 6 §:n mukaista alueellista Kulttuurin paikka -kehittämistehtävää. Kehittämistehtävällä pyritään varmistamaan, että Etelä-Pohjanmaalla voidaan tulevaisuudessakin elää kulttuurisesti rikasta ja hyvinvoivaa elämää!

10.04.2019

Tiekunnille tiedoksi; ilmoitusvelvollisuuksia

Ilmoitusvelvollisuuksia

Tiekuntien tulee ilmoittaa Maanmittauslaitoksen yksityistierekisteriin tiekuntansa yhteystiedot. Se tapahtuu MML:n kotisuvujen kautta erityisellä lomakkeella, joka löytyy mm. täältä.

Toinen ilmoitusvelvollisuus koskee kaikkia yksityisteitä.Yksityistielaki edellyttää, että tiekunnat ja myös järjestäytymättömät tiet toimittavat Digiroadiin tietoja liikenteen ja tien rajoituksista. Digiroad on Liikenneviraston (1.1.19 alkaen Väylävirasto) kansallinen tie- ja katutietojärjestelmä. Tietoja käyttävät mm. navigaattorifirmat, pelastustoimi sekä myös metsäteollisuuden ja maitokuljetusten reittisuunnittelijat. On siis hyvä, että myös yksityisteistä tiedot ovat kohdallaan.

Toimitettavia tietoja ovat; tiedot pysyvistä painorajoituksista sekä tiedot liikenteen kielloista ja rajoituksista (esim. moottoriajoneuvolla ajo kielletty) ml. mahdolliset lisäkilvet (esim. tonteille ajo sallittu). Lisäksi tulee toimittaa kopio kunnan suostumuksista em. merkkeihin. Tiedot tulee toimitaa myös tapauksessa, että tiellä ei ole mitään rajoituksia.

Tiedot Digiroadiin toimitetaan sähköpostitse info@digiroad.fi. Jossakin vaiheessa tullee sähköinen lomake Digiroad-sivulle, joka parhaiten löytyy googlaamalla ’digiroad’. Digiroadiin pääsee myös osoitteella www.liikennevirasto.fi/yksityistiet (1.1.19 alkaen www.vayla.fi/yksityistiet).